אוכל שטח הוא כבר מזמן לא רק קופסאות שימורים, קרטושקעס ולחם אחיד. הקדמה והיצירתיות הביאו ליכולות בישול מופלאות בהן מתקינים שלל מנות בשר, ירקות, דגים וקטניות ליד ובמדורה, עושים שימוש במשאבי הטבע ובדמיון של הבשלנים. אחרי צעידות ומסעות, טרקים ואתגרים טיולים, מתעורר לא רק הצורך בפחמימות ואוכל מנחם, אלא גם בקינוח מתוק, מפנק ומשמח חך.

 

אבל איך אפשר להכין קינוח בלי מיקסר או תנור אפיה ראוי? ענת שיפר, אחראית תחום המזון במסעות של מאגמה צ'אלנג', מפרגנת מתכונים לקינוחים משגעים שאפשר להכין בשטח, עם כלים בסיסיים ובלי לטרוח יותר מדי.

 

 

עיגולי בננות ואננס עם רוטב שוקולד חם

 

חומרים:

עלה בננות ענק שישמש כמגש

כ- 10 בננות בשלות קלופות חתוכות לעיגולים

כ-5 אננסים בשלים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים

לרוטב שוקולד חם:

300 גר שוקולד מריר

300 מ" ל שמנת מתוקה מקומית

כף נס קפה

 

אופן הכנה:

מסדרים את הפירות על עלה הבננה.

מרתיחים שמנת מתוקה ונס קפה.

עם הרתיחה מסירים מהאש ושוברים פנימה את השוקולד.  מערבבים היטב עד שנמס.

מזלפים את השוקולד המומס בעזרת כף על הפירות.

 

 

פירות מטוגנים בבצק טמפורה

 

חומרים:

בוחרים פירות יפים ומוצקים: פרוסות תפוחים, רבעי בננות, רבעי אגסים, ריבועי מנגו, קיווי וכל פרי מוצק אחר שבנמצא

לבצק טמפורה:

1 כוס קמח טמפורה

1 כוס מי סודה קרים

מעט קוביות קרח

1 חלמון

קצת מלח

מערבבים את חומרי הבלילה מעט. ( צריך שישארו קצת גושיםבבלילה)

בסיר לטיגון מחממים שמן עמוק.  

טובלים כל פרי בבלילה ומטגניםאותו עד שהבלילה מזהיבה.

מוציאים אלנייר סופג.

מכינים בקעריות יפות רטבים מתוקים שבנמצא: רוטב מייפל, רוטב שוקולד שהכנו, דבש וכדומה.

עורמים את הפירות בערמה על צלחת יפה ומגישים יחדעם הרטבים.

או לחלופין מסדרים את הפירות המטוגנים על צלחת, זולפים עליהם דבש ומגישים.

 

 

בלינצ'ס במלית גבינה

 

חומרים ל-30 יחידות:

לבלינצ'ס:

3 כוסות חלב

4 ביצים

6 כפות שמן

2 כוסות קמח

מעט מלח

5-6 כפות סוכר

למלית:

חצי ק"ג גבינה לבנה (עדיף לסנן אותה כשעה במסננת עם מגבת)

סוכר לפי טעם

גרידת לימון

פירות יער

אפשר להוסיף גם קוביות של פרי מיוחד (קיווי, או מנגו או כל פרי רך אחר),

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הכל החומרים, טורפים היטב עם מטרפה עד שנוצרת עיסה חלקה.

מחממים על אש נמוכה מחבת קטנה ומורחים אותה במעט שמן,

יוצקים כ1/2 עד 3/4 מצקת  של בלילה אל המחבת ומפזרים בתנועות סיבוב על כל המחבת. מטגנים מספר דקות וברגע שהצד התחתון זהוב הופכים את הבלינצ'ס לצד השני.

כשכל הבלינצ'סים מוכנים (לא קרה כלום עם הראשון והשני נקרעים) מכינים את המלית.

מערבבים היטב את חומרי המלית.

מניחים על כל עלה כף גדושה מהמלית ומגלגלים כמו מעטפה

מסדרים על מגש יפה ומפזרים מעל הכל אבקת סוכר ופירות יער לקישוט.

 

אגסים מבושלים ביין אדום

 

חומרים ל-20 איש:

20 אגסים מקולפים

4-5 בקבוקי ייין אדום

בערך 3 -2 כוסות סוכר (תלוי במתיקות היין)

מקלות קינמון

קליפה מ-4-5 תפוזים

כ 2 ליטר מיץ תפוזים

 

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה יין, סוכר, אגסים, מיץ תפוזים קליפות תפוז ומקלות קינמון.

מבשלים עד שהאגסים רכים

מכבים את האש ומוציאים את קליפות התפוז

מגישים אחרי שהתקרר מעט.

 

 

פלטת פירות עם מייפל ושבבי קוקוס

 

חומרים:

מבחר פירות טריים מקומיים (תפוזים, תפוחים, שזיפים, אפרסקים ואם מוצאים גם קצת פירות יער מה טוב)

סירופ מייפל איכותי

50 גרם קוקוס טחון

100 גרם אגוזי מלך שבורים

 

אופן ההכנה:

מגלענים את הפירות שדורשים זאת.

חותכים את כל הפירות לפרוסות דקות מסדרים יפה במגש גדול

מזלפים מעל סירופ מייפל בנדיבות

מעליו מפזרים שבבי קוקוס ואגוזים שבורים.

אם יש בנמצא גם פירות יער, אז הם יהיו השכבה האחרונה לתוספת יופי.