מה צריכים {לתבנית בקוטר 26 ס"מ}

לבצק

½1 כוסות קמח

100 גרם מרגרינה בלי מלח רכה

½ כוס סוכר

2 חלמונים (לשמור את החלבונים)

1 כפית אבקת אפייה

קליפת לימון מגוררת

 

לתערובת הגבינה

500 גרם גבינה לבנה 9%

¾ כוס סוכר

¾ כוס חלב

1 ביצה

3 חלמונים (לשמור את החלבונים)

2 כפות קמח

1 כפית תמצית וניל

 

לתערובת החלבונים

5 חלבונים שנשמרו בצד

1 כף אבקת סוכר

1 כף מיץ לימון

 

שמן לשימון התבנית

 

מה עושים

1. מחממים תנור ל?180 מעלות ומשמניםאת התבנית.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

3. משטחים את הבצק בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ומפזרים עליו שכבה של שעועית כדי שתשמש משקולת ותמנע את התנפחות הבצק.

4. אופים במשך כ?15 דקות עד לקבלת בצק זהוב, בהיר ורך למגע. מוציאים ומצננים.

5. מחממים תנור ל?160 מעלות.

6. בוחשים בקערה את מרכיבי תערובת הגבינה עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.

7. מקציפים את החלבונים שהשארנו בצד עם אבקת הסוכר ומיץ הלימון. מקפלים לתוך

עיסת הגבינה.

8. יוצקים את העיסה על הבצק האפוי.אופים במשך כשעה עד שמזהיב ומתייצב.

9. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה

בתוכו עד שהיא מצטננת.

 

**את המרגרינה ניתן להחליף בחמאה.

 

צילום: אסי חיים מתוך הספר חדרוכל - סיפורים / מתכונים / קיבוץ מאת אסי חיים ועופר ורדי (בהוצאת LunchBox).

 

לאתר של לאנצ' בוקס