שמן הוא גם תבלין. ושמנים אייכותים שהופקו בכבישה קרה שומרת על הערכים התזונתיים של השמן והופכת אותו למשובח עוד יותר. המותג טעמים משיק בימים אלו סדרה חדשה של שמנים מיוחדים הכוללת : שמן בוטנים בכבישה קרה, שמן שומשום בכבישה קרה ושמן אבוקדו בטעם מעודן. 

 

 

שמן הבוטנים:

מתאים לכל שימוש שנבחר: לטיגון, לתיבול ובישול. (למעט לרגישים לבוטנים) המטבח האסייתי מרבה להשתמש בשמן הבוטנים. טיגון עוף ובשר, בטמפורה, בסלטים אסייתים קרים ובמנות נודלס. אני מעדיפה להשמש בשמן הבוטנים בעיקר בסלטים קרים. השמן עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות ובכך תורם לאיזון רמות הכולסטרול בדם. 

*אומנם עוד לא הספקתי לפני החג, אבל ממש בקרוב אני מתכוונת לנסות את השמן באפיה. אחליף חלק מכמות השמן בבצק פריך ברבע כוס שמן בוטנים ואמלא את הבצק בממרח בוטנים ובוטנים גרוסים. 

 

שמן השומשום: 

כבר ניסיתי בעבר ואהבתי מאד. השמן מופק משומשום נקי ללא קליה. הוא משמש בעיקר לתיבול מאכלים אסייתים, תבשילי ירקות וסלטים, להכנת רטבים, ומרינדות לעוף מוקפץ או בשר . השמן עשיר בשומן חד בלתי רווי לאיזון הכולסטרול. מחקרים שונים שפורסמו מייחסים לו סגולות בריאות רחבות. 

 

 

שמן האבוקדו:

טעמו המופלא של שמן האבקדו מסגיר מיד את מוצאו. שמן האבוקדו הוא בעל טעם פירותי וארומה מיוחדת המוכרת לנו מפרי האבוקדו. השמן משלב שמן שהופק בכבישה קרה ושמן זיכוך. 

הא מתאים לתיבול וטיגון. משתלב מעולה בסלטים שונים. דגים ופסטות. פרי האבוקדו עשיר בשומן חד בלתי רוי ודומה בסגולויו לשמן הזית. השמן עמיד בפני חימצון ולכן מצויין לטיגון. שמן האבוקדו מכיל כלורופיל, ויטמין ק ונוגדי חימצון המסייעים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. 

 

סדרת השמנים משווקת בבקבוקי זכוכית מעוצבים בגדלים של 250-500 מ"ל. 

מחירים 250 מ"ל - 32 ש"ח 500 מ"ל 50 ש"ח.

להשיג: בשופרסל, חצי חינם, לגעת באוכל, בתי טבע ומעדניות. 

 

 

 

שנה טובה