ערב מעולה ולחיים.

 

 

 

עבר כבר יום מאז ביקורי ביקב הבוטיק המקסים ואני עדיין מלאה התפעלות. מלאה התפעלות מכל המפעל הזה של אנשים צעירים שמקימים יקב בקיבוץ כזה פלורליסטי עם המון זרמים של יהדות, רפורמים, קונסרבטיבים, אורתודוכסים ,חילונים ומסורתיים. ערבוביה נעימה של אנשים טובים ומתוך הישוב הזה חנתון, קמו אנשים צעירים והגשימו חלום של הקמת יקב בשנת 2012. יקב עם חשיבה מקצועית לצד יציאה מן הקופסה. סדרות נהדרות של אדומים ולבנים. שיתוף פעולה עם כמה וכמה כרמים, ביניהם; איזור זכרון ליד הים עם אדמת הגיר והיחוד שבכך, הרי ירושלים ובגליל.

זהו הבציר הרביעי ליקב הבוטיק עמק יזרעאל- יהודה נהרי המייסד והמנכ"ל בשותפות עם ג'ייקוב נר דוד. צוות לעניין שעובד בשיתוף פעולה נפלא. וממש רואים זאת פיזית. הכימיה הזו שיש ביניהם כל כך משפיעה על איכות היינות המדהימים.

אורי הוא היינן , מעין מנהלת השיווק. צוות קטן ומוכשר העובדים בהרמוניה נפלאה.

נכנסנו לחדר החביות

הבציר נעשה ידני, יש 2 סדרות של יינות. סידרה הנקראת אדומים ואילו השניה נקראת לבנים וכשמם כן הם. היינות מותאמים לאקלים החם בעיקר של ארץ ישראל כשהם משתמשים בזנים שיש בארץ וה- say הוא של זנים שגדלים בארץ שזה כל כך חכם לעשות את זה. בלבנים לידיעתכן/ם יש יותר אופציות לבלנדים משגעים והם למעשה מתאימים את האזורים לזנים.

80,000 בקבוקים בשנה- זוהי התוצרת ויין הארגמן הוא יין הדגל של היקב- הוא בן פיתוח ישראלי. יש לו צבע חזק והוא מדהים .כל כך אהבתי אותו. הזנים כאן הם קריניאן ההסטורי פה בארץ ישראל, הארגמן והסירה- בלנד מצויין עם צבע חזק וטעם מושלם והם למעשה כמעט הבודדים בארץ שעובדים עם הזן הזה.

 

 

גם את השרדונה - לבן מצויין של היקב מאוד אהבתי הוא מגיע מכרמים הנמצאים בהרי ירושלים ולמען האמת אפשר לומר שהרגשתי את זה. הקרירות הזו האופיינית לאזור משפיעה אין לי ספק על הטעמים הטובים ואתמול גם שמעתי דבר שחדש לי. השרדונה הוא היין הכי נשתה בעולם ובעיקר בארצות הברית.

טעמנו גם את הסירה אשר נמצא 22 חודשים בחביות כשהטעמים המודגשים בו הם של פלפל שחור ועוד. הוא מגיע מכרם הנמצא בעמק קדש בגליל העליון ליד החולה.

הצמד מסביר לנו כי יש קשר בין קהלי היעד וזה מתבטא בטעמי היינות שמייצרים ביקב הבוטיק - "עמק יזרעאל".

ושהקריניאן הוא הפינו נואר של ישראל- קל,חומצי ועדין עם משהו של תות שדה, הוא מגיע מכרמים מן העמק, ליד הים- סמוך לזכרון יעקב והאדמה היא אדמת גיר.

אזי הם כל הזמן לומדים, מתפתחים, מנסים ומשתפרים ולמען האמת אני בתור חובבת יין ולא מומחית הכי גדולה שיש נותנת להם ציון גבוה מאוד. התוצאות נראות בשטח וכיף לשתות את היינות של יקב עמק יזרעאל.

נכנסו לחדר החביות המחולק ל- 2 ובעצם לפי המחזורים של הבציר. אנחנו זכינו להיות בחדר עם בציר של 2015, כשבחדר הסמוך נמצא בציר 2014.

הטמפרטורה קבועה- 17 מעלות לאורך כל השנה עם 80% לחות והיינות הנמצאים שם בחביות הינם או אחרי תסיסה או עד לתסיסה. 360 חביות במספר, החביות מעץ אמריקאי או צרפתי.

ואתמול הרגשתי שמושגים מעולם היין מקבלים משמעות ברורה יותר בביקורי המשכר ביקב הבוטיק- "עמק יזרעאל".

 

אני באמת מאחלת לצמד המוכשר המון בהצלחה ושיגדלו עם הבציר והתוצרת כפי שהם רוצים וחולמים.

הם עובדים המון עם ארצות הברית על קהילותיה היהודיות והמטרה שלהם מול העיניים היא - לייצר יין ישראלי וברמה בינלאומית. פשוט נהדר!   מה שמצא חן בעיני עוד יותר שיש אתר והוא נגיש וידידותי. אצרף את הלינק שלו כאן בהמשך ואפשר לרכוש יין- אפילו בקבוק אחד ללא כל תוספת מחיר על המשלוח. משלוח חינם. 

 

http://www.jezreelwinery.com/#!--/c1ho3