שבוע מעולה,

 

 

 

 


אצלי בבית מספר אוהבי החריף עובר ככה בכיף את אלו שפחות אוכלים חריף או בכלל לא. אז המאזן הוא לא שווה כוחות ואני מה איתי? אוהבת קצת חריף באוכל. אם זה יותר מדי אז לא..

אבל החצי הטוב שלי שיחיה ושלושת ילדיי כן אוהבים ואוכלים חריף (חצי תימנים איך לא??)

אז רפי הכין לארוחת שבת המון מטעמים; כבד עם פטריות ,חזה עוף, דג סלמון צלוי בתנור, קוביות פוטטוס ואורז ועוד קצרה היריעה מלהכיל. סלטים נלווים הפעם לא הכנתי מפאת התנדבות שלי לשמור על גורת כלבלבים קטנה לששישבת ואתן/ם מתארות/ים לעצמכן/ם מה היה לי.חח

אז החומוס החריף החדש של שטראוסו גם הרטבים עם הפלפל חריף ,גם הירוק וגם האדום של שטראוס - השתדכו נהדר עם מנות האוכל וכולם ראו כי טוב.

אז ישראלים אוהבים לאכול חריף (בכלל בכל העולם יש מגמה של אכילת חריף על כל סוגיו וגווניו).

מחקרים מראים שהישראלים אוכלים יותר חריף וחברות המזון נערכות בהתאם.

בחורף הקרוב יהיה יותר חם במקרר שלנו בערבות מגוון רחב של השקות המבוססות על מוצרים מתובלים או חריפים. בנובמבר שטראוס אחלה משיקים 4 מורצים חדשים המבוססים על פלפלים חריפים מאוד (ראו הוזהרתן/ם); רטבי חריף ישראלי, אדום וירוק המבוססים על פלפל שיפקה שיכולים לשדרג כל ארוחה כתיבול לעוף, בשר, פסטה, תבשילים וכריכים.

רוטב סלסה ישראלי בהשראת המטבח המקסיקני המכיל פלפל טרי חריף ועגבניות, יכול להתאים כמטבל או כתוספת למלאווח וג'חנון.

חומוס שיפקה חריף אש באריזה מוקטנת- בסידרת הסלטים האישיים, לאור ההצלחה באריזה הגדולה.

 

מסקר שערכה חברת שטראוס עולה כי 2/3 מהישראלים - 61% אוהבים לאכול חריף וזה לא מעט!

עוד עולה מהסקר כי מגדר וגיל משפיעים על האהבה למאכלים חריפים. 72% מהגברים אוהבים חריף לעומת 51% מהנשים, וככל שעולים בגיל הנטייה לאכול חריף עולה . רק 56% מהנשאלים בגילאי 18-29 אמרו שהם אוכלים חריף, לעומת זאת בקרב גילאי 50+ 63% מהנשאלים אוכלים חריף.

לדברי שירי בירמן-כהן, מנהלת שיווק של שטראוס מזון טרי: "טרנד החריף בעולם הקולינרי מתרחב משנה לשנה. אנו עדים להעדפות צרכנים לטעמים דומיננטיים וחריפים בכל הגילאים. בהתאם לכך, צוות הקולינריה של אחלה- בשטראוס מחדש עם מוצרים חריפים ישראליים המבוססים על פלפלים חריפים טריים".

מזונות חריפים נמצאים בבסיס מאכלים רבים של מגוון תרבויות. מה שמבדיל ביניהן הוא מידת ועוצמת החריפות. בין המזונות הבולטים התורמים לחריפות מצויים הפלפל הירוק והאדום וזנים שונים של פלפל אדום הינם בעלי מידת חריפות שונה. מה שעוד תורם להרגשת החריפות הינה הדרך בה מוסיפים את החריף למזון. כאשר טוחנים פלפל חריף עם שמן מעלים את תחושת החריפות שהוא יוצר, כך שמאכלים כמו סלט סלסה ומאכלים כמו סחוג שיש בהם תוספת של שמן לתרום להעלאת תחושת החריפות.

 

לדביר עמלי מסיקה - הדיאטנית הראשית של קבוצת שטראוס, מאכלים אלה הם גם בעלי יתרון תזונתי מכיוון שמצוייה בהם כמות גבוהה של קפסאיצין. לכן במחקרים שנערכו על אוכלוסיות שמרבות לאכול מזונות עשירים בפלפל חריף, נמצא כי הם הפחיתו את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם, הפחיתו את רמת השומנים בדם והפחיתו את הסיכון לפתח דלקות שונות .(ממש מזון על).

את המוצרים החדשים ניתן להשיג בכל רשתות השיווק ובחנויות המובחרות . רטבי שיפקה ישראלי וחומוס שיפקה חריף , הינם בכשרות שארית ישראל וסלסה- בהיתר מכירה.