לביבות לחנוכה: 3 מתכונים לא שגרתיים
לביבות תפוחי אדמה של אמא
חומרים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 ק"ג תפוחי אדמה ( מומלץ מזן דזירה ), קלופים, מגוררים גס בפומפייה וסחוטים מנוזלים
2 ביצים
1 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
3 כפות קמח
אופן הכנה:
מחממים שמן ( חצי עמוק ) במחבת גדולה ועמוקה
מערבבים את כל המרכיבים, יוצרים קציצות וסוחטים מנוזלים עודפים.
מטגנים כ-4 דקות מכל צד להזהבה
מגישים עם שמנת חמוצה ועירית
צילום: shutterstock
לביבות כרישה
חומרים:
5 גבעולי כרישה פרוסים
2 ביצים
150 גרם גבינת פטה מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1 תפוח אדמה מבושל
1 בצל לבן קצוץ
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
אופן הכנה:
מבשלים את הכרישה במי מלח לריכוך כ-15 דקות, מסננים וסוחטים היטב את עודפי המים.
מעבירים את הכרישה ואת שאר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה.
מעצבים קציצות ומטגנים בשמן עמוק, כ-4 דקות מכל צד, עד שהלביבות זהובות ופריכות.
לביבות פולנטה ותירס
חומרים:
3/4 כוס מים
כפית מלח
50 גרם פולנטה
2 ביצים
½ - ¾ כוס קמח
שקית אבקת אפיה
צרור בצל ירוק קצוץ
כוס וחצי תירס קפוא או פחית תירס מסוננת מהנזלים
שמן לטיגון
רוטב מיונז צ'ילי
מערבבים יחד:
½ כוס מיונז
¼ כוס צ'ילי מתוק
1 כף סויה
1 כף קטשופ
אופן הכנה:
מרתיחים מים עם מלח, מוסיפים פנימה את הפולנטה, ומערבבים עד לתערובת סמיכה, מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצרים קציצות, ומטגנים במחבת עם שמן קנולה כ-4 דקות מכל צד.
צילום: shutterstock





React to WordPress