"חוות תקוע" משיקה שורש כורכום טרי וארוז
חג אורים שמח ושבת שלום,
בשנה האחרונה עברנו למזון בריא יותר, טרי ועם הקפדה יתרה על אכילת ירקות בכל הצבעים עם הויטמינים הנדרשים, פחות ופחות מזון מעובד ובשילוב פעילות גופנית- כמובן על אחת ואחד מאיתנו במשפחת ארז עם מה שמתאים לו/ה. בין היתר אני שמה דגש שיהיו תדיר בביתנו לפחות כמה ממזונות העל ולא אמנה אותם כאן אבל עליי לציין שכורכום מדורג גבוה מאוד ברשימה ואחר כך תוכלו לראות כאן את מעלותיו הכה רבות של השורש המדהים הזה.
את תבלין הכורכום אני מכירה עוד מילדותי- עת סבתי עליה השלום שהייתה ממוצא עירקי השתמשה בכורכום תדיר בבישוליה עם עוד כמה תבלינים קבועים של "העירקים", מודה את השורש כמו שהוא לא הכרתי. כל כך שמחתי שהודיעו לי שאני מקבלת לסקירה את שורש הכורכום הטרי של "חוות תקוע" - הרי זה כחומר ביד היוצר וכל המרבה הרי זה משובח.
רפי אישי היקר כבר רקח במחשבותיו מתכון מעניין של לחם כורכום ואכן יצא לנו לחם לתפארת שהצטרף לשולחן שבת החנוכה והשתלב נהדר עם הכל
לחם כורכום
חומרים:
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר שטוחות
300 גר' קמח מלא
200 גר' קמח לבן
כף כורכום טרי דק במגרדת טחון
כף שמן זית
כף שמרים מלאה
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
ערבוב של הקמח הלבן עם השמרים, מים וסוכר, לאחר 5 דקות להוסיף את הקמח המלא ומעליו את המלח. ללוש כ- 10 דקות.
*אם הבצק קשה להוסיף עוד מעט מים.
להשהות לתפיחה במשך כחצי שעה במקום חמים.
ללוש קלות ושוב להתפיח למשך שעה.
לפתוח את הבצק, ליצור ממנו עיגול ולהתפיח במשך כשעה.
לחמם את התנור ל- 180 מעלות . 5 דקות לפני הכנסת הלחם לאפייה להכניס מגש לחלק התחתון ובו מים רותחים.
לאפות במשך 50 דקות עד שעה שהלחם מוכן.
בתיאבון
החלה עונת הכורכום הטרי
"חוות תקוע" משיקה שורש כורכום טרי וארוז
הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, אשר ביכולתו לטפל ולמנוע מגוון בעיות בריאותיות
"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, מכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה שורש כורכום טרי וארוז.
הכורכום הוא שיח רב שנתי שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין והוא מקנה למאכלים צבע זהוב. הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות - הקארי במטבח ההודי, והחוויאג' במטבח התימני.
הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, אשר יעילותו הוכחה בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות, מציינת הנטורופתית, טל בן דוד, יועצת ל"חוות תקוע". החומר הפעיל שבכורכום - הכורכומין הינו נוגד חימצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
בנוסף, מציינת בן דוד, כי הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C , B6 , סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.
שורש הכורכום משתלב נהדר במגוון מאכלים ? מרקים, תבשילי אורז, ירקות, עוף, בשר, דגים ועוד. הוא מוסיף טעם, צבע והרבה בריאות.
אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון ? מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר). בכשרות רבנות גוש עציון.
מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם).
להשיג ברשתות השיווק.
למידע ומתכונים: http://www.tekoafarms.co.il
הצעה למתכון טעים ומזין של אלינור רחמים מ"חוות תקוע":
תבשיל אורז, עדשים אדומות ושורש כורכום טרי
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
3 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
5 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
כוס עדשים אדומות
כפית שורש כורכום מגורד
חצי כפית כמון
כפית מלח
קצת פלפל שחור
בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.
מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.
טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).





React to WordPress