בחורף כשבחוץ יורד הגשם המבורך וקר, אני אוהבת לאפות כדי שניחוח האפיה הטרי ימלא את חלל הבית ויחמם אותנו בלב, בבטן ובנפש.  אין יותר משמח מהרגע שמי מבני הבית נכנס הביתה, משחרר אנחת רווחה ומשרבב בו זמנית אמירה בסגנון:

" אוי איזה ריח יש כאן כל הדרך בחדר המדרגות אני מנסה לנחש מה אפית הפעם..." 

 

 

 

 

הפעם אפיתי עם הקמח של המותג שופרסל. כבר למעלה ממאה מוצרים תחת מותג הבית של שופרסל ממלאים את מדפי הסניפים. כל תחומי המזון: שתיה, ניקיון, בשר, חלב, גבינות, נקניקים, חטיפים, קפואים, מתוקים, אורגני, עיצוב, נשנושים, שימורים, סלטים, רחצה וטיפוח. 

מותג הבית של שופרסל מתרחב תחת הכותרת אותו אייכות ללא המותג בפחות כסף ואכן כך גם בגזרת הקמחים. השבוע התנסתי בקמחים מתוך מגוון סוגי קמחים:  מעושר, מלא, שיפון, קמח המיועד לאפיית לחם ואחרים. 

 



 

 

 

 

החלטתי לאפות עם שקדים וגרעיני החמניות שעמדו במזווה ללא דורש. טעמם של זירעונים ואגוזים שונים ממלא כל מאפה בארומה נפלאה והופך כל עוגייה מזינה ובריאה קצת יותר.

בשלב ראשון גרסתי את השקדים המולבנים וגרעיני החמנייה במג'ימקס בכמה פולסים כדי שלא יהפכו לאבקה.(ניתן להשתמש באגוזי מלך או כל אגוז אחר שתבחרו)


 


 

 

 

הכנסתי לקערת המיקסר: 

1 כוס קמח שיפון מלא שופרסל

2 כוסות קמח תופח מועשר בויטמינים ומינרלים שופרסל

200 גרם מרגרינה בטעם חמאה שופרסל  

2 ביצים 

חצי כוס מים קרים 

כוס ורבע סוכר  

שתי שקיות סוכר וניל 

 

הפעלתי את המקסר בהדרגה עד מהירות בינונית, לאחר שהתחיל שהבצק להתגבש עצרתי, הוספתי כוס וקצת של שקדים וזירעוני החמניות שגרסתי מבעוד מועד והמשכתי את פעולת המיקסר.  

הוצאתי את הבצק ללישה קצרה בידי. עטפתי בניילון נצמד והכנסתי למקרר למשך לילה. 

 

 

 

 

 

 

ההכנה 

 להכנת העוגיות חממתי מראש את התנור לחום של 180 מעלות.

יצרתי מהבצק נקניק עבה וחלקתי לשני חלקים.  כל נקניק הפך לנקניק צר יותר. 

חתכתי בסכין פרוסות בצק קטנות

כדררתי כל "פרוסה" לכדור ואחר כך פחסתי וסדרתי על תבנית מרופדת בניר אפיה.  

 

 

 


 

הכנסתי לתנור לאפיה של 10-15 דקות עד השחמה קלה. ציננתי על גבי רשת. (נוצרו 75 עוגיות)

 

 


 

 

 

 

 

 

כלקוחה קבוע של סניף שופרסל דיל גלילות אני שבה לשם מידי שבוע ומעדיפה לחסוך את סך הקניה תוך בחירת מוצרי המותג. כבר שנים שיש לי כרטיס אשראי שהוא גם מועדון חבר של שופרסל. הכרטיס מעניק לי הנחות נוספות ובכל שקשור לגזרת המזון והצריכה בבית כל הפרש משמעותי בעיקר כאשר הוא מצטבר בסופה של הקניה.

אם אין לכם עדיין כרטיס אשראי שוופרסל אני ממליצה לכם "להוציא". גם הבת שלי עשתה זאת ממש לאחרונה וכבר היא לומדת ללערוך קניות בדרך מושכלת ולצרוך נכון ונבון יותר. 

 

 


חורף חם ומפנק

 

 


 

ריקי ברוך-בחירות נכונות, בלוגרית