שבת שלום אהובות ואהובים.

 

 


גם גבינות גד, גם איטליה הצפונית ששם אני צפויה לטייל עם החצי האהוב שלי וזוג חברים יקרים לרגל חגיגות ה-50 בעוד כמה חודשים - שתי אהבות שלי גדולות, אוכל טוב עם גבינות משובחות וטיולים קסומים באירופה עם הזוג הקבוע שלנו לטיולים נהדרים בתורנו אחר עוד יינות ויקבים נהדרים, אוכל אותנטי ונופים חלומיים.

אז השבת שלנו נפתחה בהרבה טוב עם אוכל משגע מבית מדרשו של רפי שלי, עם הרבה רעיונות שלי והילדים המתוקים שכל כך מעריכים את מה שמתבשל תרתי משמע... במטבח משפחת ארז.

הפעם חוץ מהקלישאה של עוף בתנור, תפחי אדמה - כמו שאנו קוראים אותם, כבד עם פטריות וחזה עוף עם ערמונים, סלטים ביתיים שאני רקחתי ולחם מאפה ידיו של רפול, החלטנו להוסיף גם לזניה עסיסית עם החדשות של גד ובגבינות גד כמו שגד יודעים הגבינות מושלמות וכמובן שיש למה לצפות עם לזניה שמורכבת בין היתר מעלי פסטה מקוריים הישר מאמילה רומניה וגבינת גרנה פדנו איטלקית אמיתית מבית גד.

ולהכנת הלזניה

500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים, אנחנו השתמשנו בטריים.

50 גרם חמאה

בצל קצוץ מטוגן ו 2 שיני שום

5 פרחי כרובית חתוכים לקטנים,

1 גביע קוטג 3%

1 גביע גבינה לבנה 250 גרם- 5%

100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת

מלח, פלפל שחור

קופסת רסק עגבניות גדולה.

לערבב הכל ולשים בצד.

לרוטב הבשמל:

100 גרם חמאה, 1/2 כוס קמח, 1 ליטר חלב או חצי חלב וחצי ליטר שמנת להעשרת והסמכת הרוטב במידה ורוצים.

אופן הכנת הבשמל:

להמיס החמאה בסיר, להוסיף את הקמח ולטגן מס' דקות על אש בינונית, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת תופסת צבע זהוב ולשים לב שלא יווצרו גושים.

להנמיך את האש ולהוסיף את החלב או השמנת. להדליק תנור לחום של 180 מעלות. 

למרוח שכבה של בשמל ומעל דפי לזניה. למרוח את הדפים בבשמל, לפזר חצי מתערובת הגבינות עם הכרובית ומעל שוב דפי לזניה. בקיצור ולעניין. בשמל, דפי לזניה, גבינות ומעל גרנה פדנו מגורדת. לאפות עד שהלזניה תוספת צבע זהוב עמוק.

מחלבות גד ייצרו גבינת פרמז'ן איטלקית אמיתית

עם חותמת גרנה פדנו 

מחלבות גד חתמו על הסכם בלעדי ליצור, שיווק והפצה של גבינת גרנה פדנו במותג משותף עם מחלבת לטררייה סוציילה מנטובה הממוקמת במנטובה, חבל לומברדיה שבצפון איטליה.

בשנה האחרונה מיטב מומחי הגבינות של מחלבות גד שקדו על פיתוח מוצר ייחודי המיוצר על פי הידע רב השנים של מחלבת לטררייה סוציילה, והתאימו אותה לשוק הישראלי ולדרישות הכשרות.

גבינת גרנה פדנו היא גבינת פרמזן איכותית המשווקת בכל העולם, ועכשיו גם בישראל, במותג משותף עם מחלבות גד. מקורה של גבינת גרנה פדנו הינו בעיר פארמה באיטלי. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, בעלת הגנה טרוארית (D.O.P) ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו".

 

ציטוט: "כיום ישנן בשוק גבינות פרמזן בייצור מקומי וגבינות מיובאות , מתוך המחויבות של גד למומחיות ומוצרים מיוחדים שיתאימו לקולינריה גבוהה, הרמנו את הכפפה ויצרנו בשיתוף פעולה מלא גבינת פרמזן אמתית אשר נושאת את החותמת המקורית ממש כמו באיטליה תחת מותג גד הישראלי"

 

גרנה פדנו גבינה קשה מגורדת 29% שומן 

אריזת 100 גרם ומשולש 200 גרם

 

אודות מחלבות גד: מחלבות גד הינה מחלבה משפחתית, שצמחה ברבות השנים לכדי המחלבה הרביעית בגודלה בישראל, תוך שמירה על הטעם המשפחתי הייחודי לה ומוצרי בוטיק פרי מחלבותיה.