פאי תפוחים צרפתי קלאסי
המצרכים:
לבצק פאי
½ 1 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר
קורט מלח
1 חלמון ביצה
למלית:
5 תפוחי גרנד סמית קלופים, חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף תמצית וניל איכותית
50 גרם חמאה מומסת
1 כף קורנפלור
ביצה+כף חלב להברשה
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם ווג גיטרה – מנפים קמח ומוסיפים את הסוכר, והמלח, מערבבים יחד ומוסיפים את החמאה. מערבבים יחד לתערובת פירורית, מוסיפים את החלמון ומאחדים לבצק.
מקררים במקרר כחצי שעה, מרדדים ומניחים בתבנית פאי.
הכנת המלית:
מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבים המלית יוצקים על גבי הבצק בתבנית הפאי.
מאחדים יחד את שארית בצק הפאי, מרדדים, ובעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות.
מניחים מעל הפאי את רצועות הבצק בצורת שטי וערב, מברישים בביצה טרופה בכף חלב, מפזרים מעל מעט סוכר ואופים כ-45 דקות להזהבה.
מקררים כ-10 דקות ומגישים לצד גלידת וניל איכותית, שמיכת פוך וסרט טוב
אופציות נוספות:
ממירים את התפוחים באגסים, אפרסקים או כל פרי קשה אחר שבא לכם
מוסיפים קינמון ואגוזי מלך.





React to WordPress