בצק לפיצה ובתוספת זיתים של בית הבד "סבא חביב"
חמישי שמח.
אצלנו מנהג קבוע כמעט ומסורת בבית משפחת ארז. פיצה כל מוצאי שבת. לא יודעת איך זה כולנו מקבלים פתאום תיאבון עצום וזה אחרי כל הזלילות של השבת, פנקייקים של רפי, חמין בחורף ועוד מנעמים. איך שמגיע מוצאי השבת בא לנו פיצה, אבל לכולנו. והפעם קיבלתי זיתים נהדרים של "סבא חביב". וזה שידרג את הפיצה פלאים. גם ככה היא טעימה ועם התוספות של רוטב העגבניות המשגע + הרבה גבינה טובה ומשובחה והזיתים. יצאה פיצה נפלאה. תוך רגע רגעיים, הייתה כלא הייתה.
בצק לפיצה
מתאים למגש תנור אחד
חומרים:
כוס מים
ביצה
1 כפות סוכר
כפית מלח
300 גר' קמח
20 גרם שמרים
50 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
אופן הכנה:
לערבב היטב את השמרים, המים והסוכר עם שליש מכמות הקמח.
להשרות כ ? 10 דקות.
להוסיף את יתר החומרים וללוש במשך כ- 5 דקות. (כדי שיהיה נוח ללוש ניתן להוסיף לאבק עם מעט קמח מידי פעם.
להשהות כ ? 10 דקות וללוש קלות.
להשהות כ- 10 דקות והבצק מוכן.
לרדד ולהניח על מגש משומן (מעט).
להכין רוטב עגבניות עם רסק עגבניות קופסה גדולה+ 2 שיני שום כתושות או קוביית שום קפוא, מעט סחוג, אורגנו לפי הטעם ,מלח לפי הטעם ושמן זית של סבא חביב. לבשל הכל על אש קטנה.
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.
למרוח הרוטב על הבצק ומעל הגבינה והזיתים השחורים המרוקאים של "סבא חביב"





React to WordPress