מה צריך

בצק

1/2  כוס שקד טחון

 1/2 כוס קמח שיבולת שועל (מתכון)

2  כפיות שמן קוקוס מוצק (או חמאת קנולה/קוקוס/מחמאה וכו')

2  כפיות מים

 

מלית

חצי כרישה קצוצה + עיגולים לקישוט

3  עגבניות שרי פרוסות + לשמור את הקצוות הקשים למלית

200  גר טופו (לא חייב משי, כל טופו תופס)

1/2  כוס שמרי בירה

1/4  כוס מים

2  כפיות אגפרי (או כל תערובת עמילנים תוצרת בית)

מלח, פלפל גרוס, שום גבישי על פי טעם (כמה שיותר שום יותר טוב)

 

מה עושים

בצק

לחמם תנור ל-160 מעלות 

בעזרת מזלג לערבב בקערה מרכיבי בצק יבשים להוסיף חמאה/שמן עד שנוצרים פירורים

להוסיף מים בהדרגה עד שהעיסה בצקית, לבדיקה- נסו להכין כדור אם יש כדור- אפשר להתחיל לעבוד!

ללוש את הבצק לגוש אחיד ויציב

 

 

לחלק לשלוש חתיכות שוות ולרפד את התבניות בבצק, להדק טוב תחתית ודפנות

ולהכניס לתנור ל- 10 דקות

 

 

מילוי

במחבת נונסטיק לחמם מעט שמן, להוסיף כרישה ולטגן קלות על אש נמוכה עד להזהבה (לפחות חמש דקות)

במעבד מזון לערבל טופו ומים עד לקבלת עיסה אחידה

להוסיף אגפרי, כרישה, שמרי בירה ותבלינים ולערבב טוב בעזרת כף עץ

להוסיף את קצות העגבניות שרי ולערבב שוב פעם פעמיים 

למלא את התבניות בתערובת הקיש, לקשט בעיגולים של כרישה ועגבניות שרי ולאפות כ-25 דקות על 170 מעלות

 

לקרר על רשת לכמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית ומגישים

*לקיש בתבנית גדולה- להכפיל את כל המרכיבים, לאפות את הבצק 25 דקות ואת הקיש כולו 30-40 דקות

 

 

לבלוג TivonEat