לחם בצל מטוגן וגבינת עזים
גבינת עזים לא צריכה להיות חריפה ולא מסריחה, וההסתייגות שאנשים רבים חשים כלפי גבינות עזים נובעת מזיכרונות של גבינות כאלה שאפיינו אותן בראשית ייצורן בישראל, כשהיישון היה ארוך מדי ולא מדויק, והריחות חזקים מדי. טעמי גבינות העזים היום הם עדינים ומשובחים הרבה יותר.
2 כפות + 1/3 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
¾1 כוסות קמח רב-תכליתי
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח ים
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים בגודל בינוני (M)
2/3 כוס חלב 3%
100 גרם גבינת עזים קשה ולא בשלה מדי, חתוכה לקוביות או מפוררת
1 כפית זרעי פרג
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא מקבל גוון שחום עמוק, כמעט שרוף, 30-25 דקות. מניחים בצד להתקרר.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור.
4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב ו-1/3 כוס שמן הזית הנותרת לבלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מקפלים פנימה את הבצל המקורמל ואת הגבינה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את זרעי הפרג.
6. אופים את הכיכר בתנור החם כ-50 דקות, עד שהיא מקבלת גוון זהוב וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש. מניחים להתקרר בתבנית כ-5 דקות ולאחר מכן הופכים על רשת להמשך צינון.
**** מתוך הספר אפייה מהירה של הוצאת כתר





React to WordPress