בוקר טוב.

 

 

 

 

אתמול זכיתי לשוב ולסעוד במסעדת "קיטון, מסעדה שהיא מוסד ושם דבר ונמצאת איתנו כבר משנת 1945.

מאז שהייתי ילדה וזה היה לפני עשרות שנים ואני זוכרת את זה היטב עד עצם היום הזה וחרוט על לוח ליבי ממש שהוריי לקחו אותנו למסעדה,מה שלא היה כזה מקובל באותם ימים וזכרתי ממש את טעם הפירה והקציצות בשר הרכות והמשגעות עד אתמול. טעמים טובים זוכרים מן הילדות. וזו הייתה חוויה מיוחדת. זכרתי מסעדה קטנה בפנים, עם הרבה ריחות טובים והרגשה של בית ואוכל טעים טעים כמו של אמא. מה שמאוד קשה למצוא במסעדות אחרות בוודאי שבימינו.

אז כמובן שתיכננתי כבר על המנה הזו המשגעת ועל עוד פתיחים ופינוקים מדהימים.

דיברתי עם גל הנכדה, כבר דור רביעי במסעדה האיכותית. היא השתחררה זה לא מכבר מהצבא והגיעה לעבוד במסעדה המשפחתית..היא אוהבת את המקום בכל רמ"ח איבריה, קשורה ויודעת ומכירה כל וורינקס וגפליטע שמבושל במקום. היא מספרת בהתלהבות על סבתא וסבתא רבה והמוצא הוא פולין-רוסיה.ובימים ההם ישבו שם אנשי הבוהמה, ארתור רובינשטיין ואלכסנדר פן, דמויות מפתח בהווי ובתרבות כאן בארץ ישראל. והכל התחיל מדוכן אבטיחים ולימים סבתא שרה בישלה שם וזה, והאוכל היה נהדר וראו כי טוב והמקום הפך למסעדה. מסעדה שעד היום, כבר עשרות שנים מגיעים אותם אנשים, אנשים קבועים לסעוד את ליבם לארוחת צהרים, ערב. המשפחה היקרה יודעת בדיוק מה כל אחד מהלקוחות הקבועים אוהב ואוכל וזוכרים הכל, שזה מקסים.

יש הרבה צעירים שגרים בתל אביב ומגיעים לאכול קבוע גם כן וגם תתפלאו לשמוע מחפשים את מרק העוף המנחם והמרפא כשהם תופסים התקררות. הרי המרק ידוע כתרופת סבתא.ובכלל יש צעירים שמסקרן אותם לטעום אוכל יהודי ממזרח אירופה ויש גם המגיעים לחגוג ימי הולדת במקום.

יש זמנים מסויימים ושעות שבהן המסעדה מלאה יותר, בזמן ארוחת צהרים, או ערב.

המסעדה מלאה וגדושה בתמונות מיתולוגיות מפעם, הכל שחור לבן וישן וכזה מרגש. אני בכל אופן תמיד כזו נוסטלגית ורגישה ורגילה לאוכל הזה האשכנזי גם משום שאמי שהינה ממוצא עירקי מבשלת את המרק עם הקניידלך, את הגפילטע פיש לפסח ,הגיוואץ. כך שחיכי רגיל לטעמים הנפלאים הללו.

עסקית יש כל יום אחרת והארוחה העסקית כוללת; מנה עיקרית, 2 תוספות ,צלחת חמוצים וגזוז של פעם. הכל סה"כ 5חמישים וארבעה  שקל., עסקה משתלמת ביותר. אני ממליצה.

בכלל נדמה כאילו הזמן עצר מלכת כשיושבים לאכול במסעדה. גם הגזוז הוא של פעם בטעמים נהדרים של ילדות. פשוט להתענג.

הייתה לנו חוויה מדהימה, לאמי ולי לסעוד בקיטון המופלאה ומכל רגע פשוט נהניתי.

אמי לקחה מרק עוף צח עם כוסמת וכל כך נהנתה.

לקחנו כבד קצוץ משגע כמו בבית

סלט מלפפונים עשיר עם בצל ורצועות גמבה, עדין עם טעמים משגעים וכל כך יפה.

וורניקס שזה מין כיסון נימוח וטעים הממולא בתפוח אדמה. (יש גם ממולא בבשר) בצד מגיע רוטב טעים. אפשר גם להזמין מטוגן, או מבושל.

אמי הזמינה לעיקרית- שוק אווז עם פתיתים וצימעס ליד. המנה הייתה יותר ממושלמת. מנה משביעה, שוק האווז נעשתה על הצד הטוב ביותר. היה לה טעים ברמות.

אני כמובן לקחתי את המנה שזכרתי מהילדות ולא התאכזבתי לשניה, כמו שזכרתי, כמו שאהבתי. פירה עם קציצות בקר עצומות וכאלה טעימות ברוטב משגע. אכלתי עד הפירור האחרון.

היינו חייבות גם לטעום קינוח ומכיוון שהתמלאנו והיו מדושנות עונג, הפור נפל על רסק תפוחים והיי. זה רסק תפוחים אורגינלי וטעים שנעשה שם במסעדה. 

לשתות שתינו גזוז משגע בטעם משמש.

אז הארוחה הייתה מושלמת. האווירה נעימה ביותר. ואני אחזור לסעוד בקיטון עם שותפים שונים לארוחה, כמו אישי היקר, בני שאוהב את האוכל האשכנזי וחברות שגם הם יהנו.

אז תודה למשפחה היקרה על האוכל הטעים וההזדמנות הזו לסעוד ולחזור אחורה בזמן. בשבילי הייתה חוויה עילאית וגסטרונומית.

קישור לאתר המסעדה להזמנת מקום- 

http://www.rol.co.il/sites/keton/