ערב טוב ושבוע קסום.

 

 

 


 

חוות תקוע המתמחה בגידול ובשיווק פטריות וירקות מיוחדים, מציעה ירקות מיוחדים לכבוד חג פסח; עולש-אנדיב כמייצג את המרור בצלחת הסדר המסורתית ושורש ג'ינג'ר (זנגוויל) להכנת חרוסת ארומטית במיוחד.

עולש - אנדיב מתאים לשימוש כמרור בצלחת הסדר בשל מרירותו המעודנת. העולש מוזכר כבר בתלמוד: "ואלו ירקות שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח בחזרת ובעולשין" ותלמוד בבלי, פסחים לט ע"א).

הודות לטעמו המריר-עדין של האנדיב הוא נחשב למעדן במטבח האירופאי, הוא מתאים לשילוב בסלטים קרים או חמים, לאידוי או לאפייה. האנדיב עשיר בויטמין A ובויטמין K, במינרלים, בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית.

חוות תקוע משווקת שני זנים של אנדיב. אנדיב לבן ואנדיב אדום, המשלב צבע לבן וקצוות אדומים סגולים, הזן האדום הוא הכלאה של האנדיב הלבן עם רדיו, ירק אדום ממשפחת העולש.

לכבוד חג הפסח ישווק האנדיב בחנויות באריזה חגיגית ומוגדלת.

בשולחן הסדר מומלץ להניח עלה אנדיב בצלחת של כל סועד, וכך לקבל פתרון אלגנטי למצוות אכילת מרור בליל הסדר.

ג'ינגר- שורש טרי- מעשיר את מתכון החרוסת המסורתי. הגינגר ניחן בארומה ובחריפות מיוחדים המוסיפים פיקנטיות קלילה לכל חרוסת של כל עדה. מומלץ לשלב את הגינגר כתבלין במגוון מתכונים ומנות לחג- בתבשילי עוף, דגים ובשר, במרקים, בתבשילי ירקות ועוד. הוא תבלין עתיק יומין, ברפואה הטבעית הוא נחשב לאנטי דלקתי והוא ידוע בסגולותיו לשיכוך כאבי בטן, להורדת חום, לטיפול בהצטננות ובשפעת, להקלה על בחילות ועוד.

המוצרים כשרים לפסח למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון.

מחירים לצרכן- מגשית עולש- אנדיב 12-15 ש"ח למשקל של מינימום 300 גרם.

מגשית ג'ינג'ר טרי, 13-10 ש"ח , משקל 250 גרם.

 

  • 3 יחידות אנדיב שטוף
  • 1 אגס חתוך לקביות
  • 1 תפוח חתוך לקוביות

  • לרוטב:

    • כוס מיץ תפוזים
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1/2 כף חרדל גרגרים
    • 1/4 כוס שמן סויה
    • 2 כפות שמן זית
    • מלח
    • פלפל
    • אופן ההכנה:

      הכנת הרוטב: במעבד מזון מערבבים את כל חמרי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק (את השמן מוסיפים לאט לתוך המעבד מזון)
      הכנת הסלט: חותכים את האנדיב לחתיכות גסות. מערבבים אם כל החומרים (מלבד הגבינה) מוסיפים את הרוטב, מערבבים ובתיאבון.