חרוסת של אוליביה לכבוד הפסח, ממרח מצונן וטעים
שבוע נפלא חברות/ים יקרות/ים.
הפעם קיבלתי להתנסות ובדיקה חרוסת של אוליביה- החברה המובילה ומתמחה בייצור רטבים וממרחים מירקות טריים, ממשיכה לשדרג לנו טעמים ומוסיפה למדף הממרחים המצוננים שלה- חרוסת נפלאה העשוייה מכל הדברים הטובים שאיתם אנו מכינים חרוסת בבית, אנו- זו אני, את והיא ובכלל כולן/ם וכל בית לפי טעמי המסורת והעדה שעליה גדל והתחנך. אוכל זה תרבות, תרבות זה גם אוכל.
החרוסת של אוליביה מרכיביה הם אלה- שקדים, תמרים, יין אדום משובח ותפוחים. תיבול מייצג ושימו לב- ללא חומרים משמרים שזה נהדר.
למעשה החרוסת של אוליביה משלבת כמה וכמה מתכונים עדתיים מסורתיים וכך כולן/ם יכולים להנות מטעמיה הנפלאים.
אני מאוד אהבתי ובתור אחת שהיא חצי חצי - מה שנקרא- בת תערובת של מזרח ומערב - מצאתי שהחרוסת הזו מושלמת , טעימה וביתית.
החלטתי להכין מאפינס ולשלב בהם איכשהו את החרוסת ואכן הוספתי אותה בתור קישוט מתקתק ונהדר שנתן טוויסט אחר. כל זאת מעל- בכיפת המאפינס.
לקחתי מתכון שמצאתי באתר של "רגע מתוק" ובמקום הריבה שמופיעה במרכיבי המתכון בתור הקישוט האחרון- הדובדבן שבקצפת- שמתי כפית של חרוסת בגומה שעשיתי בכל המאפינס.
החלטתי שהשנה אין יותר להכין חרוסת בבית, לא רפי בנוסח התימני ולא אמי בנוסח העירקי.- פשוט מאוד. צנצנת ממרח החרוסת של אוליביה תלווה אותנו בחג הפסח הקרב ובא.
אין לי ספק שהחרוסת תשתלב גם במאפים המיוחדים שלנו לפסח ומבטיחה שאעלה מתכונים.
למאפינס:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
180 גרם (כוס ורבע) קמח
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, חלב, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת בצורה שווה.
- יוצקים את הבלילה לתוך השקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
- אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
- בעזרת כפית פריזיאן או כפית רגילה יוצרים שקע קטן בחלק העליון של כל מאפין.
- ממלאים את השקע בחרוסת.





React to WordPress