ששי שמייח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כהרגלנו כקודש לפני הפסח מגיעים לסיור עיתונאים במפעל המיתולוגי של מצות אביב ,בבני ברק.

רועי וולף המנכ"ל והבעלים ולמעשה דור 6 לא פחות ולא יותר ליצרני המצות,  מספר לנו כי מצות אביב קיימים כבר משנת 1887 מצות אביב עמנו, בשנים הראשונות בנוה צדק, תל-אביב ומשנת 1946 המפעל עבר לבני ברק, בשנת 1947. המפעל נפתח למעשה, כשבארץ בכלל ישנם רק 3 מפעלי מצות! וטחנת קמח אחת ויחידה לקמח המיוחד למצות ברחוב סלמה ביפו. מהרגע שמגיעה המשאית למפעל מצות אביב ראשית מכינים מים במיכלים ומניחים אותם על הגג בכדי שיתקררו ,זו ממש חובה לבצק המיוחד שעושים אותו אך ורק עם מים קרים שלא יתקבל חמץ חלילה.והשלבים הם כאלה- לישה, רידוד הבצק, חירור החורים, חיתוך לאורך ואפייה ולאחר מכן קירור על-ידי מאווררים. נגעתי בבצק הוא ממש יבש ותוכלו לראות בתמונות המצורפות.

 

צפיתי במחזה הנהדר וממש ראיתי את כל השלבים להכנת המצות, זכיתי ב"מצוות" אכילת מצה חמה ישר מן התנור וזה טעים שאין דברים כאלה. הספירה היא של ח"י רגעים לאפייה ולא יותר.

הקמח למצות הוא למעשה קמח רגיל רק שהטחינה שלו היא יבשה.

במפעל "מצות אביב" למעשה מייצרים מוצרים לכל ימות השנה , לא רק לפסח. קרקרים אורגניים הנמכרים בחנויות טבע מובחרות, ביסקוויטים מיוחדים לתינוקות והם עובדים בשיתוף פעולה עם לייף ואביבה זהו הליין המיוחד של עוגיות וקרקרים - אורגני וללא סוכר-  שזה בלטינית- מביא חיים.. במפעל כ- 30 עובדות ועובדים. 

 

50% מן המצות הולכות ליצוא ל- 35 מדינות לא פחות- כמו; קנדה, אוסטרליה, אוגנדה, ניגריה, ארה"ב ועוד. (לקהילות היהודיות)

במפעל לא מכינים מצות שמורות!

 

 


 

 

מאחלת לכן/ם חג שמח וכשר ובהחלט טעים.

 

 

[video:https://www.instagram.com/p/BD5W-pFCs3a/?taken-by=yafit2233]

 

 

[video:https://www.instagram.com/p/BD5Wpavis3E/?taken-by=yafit2233]

 

 

http://www.matzotaviv.co.il/