הקינוח מודולרי וניתן להכנה גם עם שברי בראוני, סוכריות צבעוניות (עדשים וכו'), שאריות עוגת דבש וכל מה שעולה על רוחכם

 

החומרים לכ-8 מנות בנפח 80 מ"ל

לקרם פקאנים מקורמלים:

100 גר' אגוזי פקאן

חצי כוס (100 גר') סוכר

2 מיכלי קרם צמחי של תנובה

כפית תמצית וניל איכותית

 

לשברי עוגיות:

2.5 כוסות (250 גר') קמח

200 גר' מרגרינה – קרה וחתוכה לקוביות

חצי כוס (100 גר') סוכר

1 ביצה

כפית תמצית וניל

 

לחלופין - חבילת עוגיות פריכות בטעם שאוהבים/בראוניז/שאריות עוגה מפוררות

 

צילום: רות אופק

 

אופן ההכנה:

עוגיות:

  • במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למעט הביצה עד לקבלת מרקם פירורי
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בבצד
  • משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה קלה של הבצק
  • בסיום האפיה מוציאים את התבנית ומניחים בצד עד לצינון מוחלט.
  • בידיים או במעבד מזון מפוררים לפירורים.

 

קרם פאקנים מקורמלים:

  • במחבת ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל (למניעת גושים עדיף לא לערבב את הסוכר במחבת עד לרגע בו רובו של הסוכר מתחיל להתמוסס ולקבל צבע קרמלי)
  • כשמתקבל קרמל ענברי וחלק מוסיפים את הפקאנים ומערבבים קלות
  • מסירים מהאש את הפקאנים ויוצקים אותם על נייר אפיה
  • ממתינים עד לצינון מוחלט ומעבירים למעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה (אם ישנם גושים גדולים של אגוזים מקורמלים, רצוי לשבור אותם לפני ההוספה למעבד המזון)
  • מקציפים במיקסר את הקרם הצמחי עד שמתקבלת קצפת יציבה
  • מקפלים אל הקצפת המתקבלת את האגוזים בעדינות.

 

סידור המנה:

בכל כוסית מסדרים בשכבות פרורי עוגיות וקרם

*ניתן לקשר בשוקולד מגורר, שברי פקאנים מסוכרים, גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מומס עם 100 גר' קרם צמחי) ועוד.

 

צילום: רות אופק

 

בתיאבון!