פירות יבשים: מה כדאי לאכול?
נתחיל בבשורה הטובה: פירות יבשים עשירים בוויטמינים (במיוחד מקבוצת בי), במינרלים ובסיבים תזונתיים. הבשורה הרעה היא שהם מכילים כמות גדולה של סוכר.
הפירות היבשים הם פירות שעברו תהליך ייבוש. ניתן לייבש אותם באופן טבעי על ידי חשיפה ארוכה לשמש או באמצעות מיכון תעשייתי. אורך חיי המדף של הפירות היבשים הוא שנה, בגלל שהייבוש שומר על הפירות.
כמות הקלוריות בשתי יחידות פרי יבש (לדוגמא שתי תאנים), שוות ערך לכמות הקלוריות בפרי בינוני (לדוגמא תפוח-עץ).
היתרונות הבריאותיים של פירות יבשים
תאנים מיובשות - תורמות לפעילות מעיים תקינה
בעלות תכולת הסיבים הגבוהה ביותר. תורמות למאזן הסוכר והכולסטרול בדם ולהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס. התאנים עשירות מאוד במינרלים כגון סידן, אשלגן, וברזל. מכילים נוגדי חמצון באיכות גבוהה (מסייע בהאטת הזדקנות ומניעת מחלות).
שזיפים - מצוינים למצבי עצירות
מכילים כמות גבוהה של סיבים. מכילים כמות גבוהה יחסית של ויטמין קיי החשוב לתהליכי קרישת הדם.
צימוקים - מונעים מחלות
בצימוקים תכולה גבוהה של נוגדי חימצון החשובים והמסייעים לשמירה על בריאות הלב. בנוסף, יש בהם סוגים של סיבים תזונתיים פרו-ביוטיים החשובים לבריאות המעי הגס.
תמרים - ניקוי מערכת העיכול
התמרים עשירים באשלגן (מסייע למי שסובל ממחלות לב וכלי דם) ובמינרלים נוספים כגון סידן, ברזל, ומגנזיום. יש בתמרים תכולה גבוהה של טנינים - חומרים מכווצים היעילים בניקוי ובחיזוק מערכת העיכול.
משמשים - מאטים הזדקנות
המשמשים מכילים כמות גבוהה של בטאקרוטן החשוב למערכת החיסון, לגדילה תקינה ולראיית לילה טובה. בנוסף, מכילים כמות גבוהה של נוגדי חימצון המומלץ כאמור במניעת מחלות ובהאטת הזדקנות.
חרובים - מרגיעים כאבי בטן
חרובים מכילים ריכוז גבוה של מינרלים כגון סידן, זרחן ואשלגן. מכילים ויטמינים B ו-C. ברפואה העממית משמשים החרובים למניעה במצבים של שלשולים, כאבי בטן ותסמונת המעי הרגיז. שוקולד החרובים למשל, משמש תחליף מצוין לשוקולד. לעומת השוקולד, הוא אינו מכיל קפאין.
חמוציות - מומלצות לסובלים ממחלות לב.
עשירות בוויטמין סי, בפחמימות ובסיבים תזונתיים. מכילות חומרים ייחודיים המסייעים במניעת דלקות בדרכי השתן. בנוסף, עשירות בנוגדי חימצון, נוגדי דלקות ונוגדי קרישה.
אגוזים - מורידים כולסטרול
עשירים באנרגיה, חלבון, מינרלים כגון ברזל, סידן וויטמינים מקבוצת בי. בנוסף, הם מכילים בעיקר שומן, אבל שומן טוב ובלתי רווי, המסייע להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם.
שקדים - מסייע למחלות לב
עשירים בחלבון ושומנים בלתי רוויים. בנוסף, מכילים ויטמין אי המשמש כנוגד חימצון ומסייע לסובלים ממחלות לב ורמת שומנים גבוהה בדם. מומלץ לאכול את השקדים כשהם אינם קלויים.
בקרו באתר שלי - d-diet.co.il





React to WordPress