פילדלפיה כשרה לפסח – עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז שוקולד מעוטרת בקצפת וניל שתכבוש את לב האורחים
אביזרי מטבח נדרשים: מיקסר עם גיטרה, רינג לאפיה קוטר 21' גובה 5, שק זילוף, פיית זילוף
צילום: טל סיוון צפורין
מרכיבים לשכבת הגבינה:
350 גרם גבינה 9%
150 גרם שמנת חמוצה
100 גרם גבינת שמנת 30%
150 גרם סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
20 גרם תערובת קמחים בוטיק סנטרל
20 גרם פודינג ווניל
כפית מיץ לימון
כמה טיפות תמצית וניל משובחת
מרכיבים לבסיס הבראוניז:
100 גרם שוקולד מריר 56%
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
50 גרם תערובת קמחים בוטיק סנטרל
2 גרם אבקת אפייה
2 ביצים קטנות
ציפוי:
150 שמנת מתוקה
10 אבקת סוכר
5 פודינג וניל
אופן הכנת בסיס הבראוניז
- ממיסים בבן מרי את השוקולד המריר והחמאה
- מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מרי עד שהסוכר נמס היטב
- מעבירים את המסה לסיר של המיקסר
- תוך כדי ערבוב מהיר מוסיפים את הביצים, הקמחים , אבקת האפייה והווניל
- מחממים תנור ל 165 מעלות
- יוצקים את הבלילה על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה. מישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית.
- אופים כ 15 דקות עד שהבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו
אופן הכנת שכבת הגבינה
- מערבבים במיקסר את הגבינות והשמנת החמוצה
- מערבבים בקערה את הקמחים, הסוכר והפודינג
- תוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הביצים, אחת אחת לסיר המיקסר ואחריהם בהדרגה את החלמונים, תערובת הקמח, מיץ הלימון והווניל.
- יוצקים את הבלילה לתוך הרינג שבתחתיתו שכבת הבראוניז
- מחממים תנור ל 170
- אופים 20 דקות ,פותחים את דלת התנור לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין. אופים 30 דקות נוספות.
- מצננים כשעתיים, מחלצים מהרינג ומקררים
זילוף קצפת וניל על העוגה
- מקציפים את השמנת עם אבקת הפודינג לקצף יציב
- תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר
- ממלאים את הקצפת בשק זילוף עם פיה קטנה ומקשטים את העוגה






React to WordPress