חוקרים במרכז החקלאי האוניברסיטאי בסין הצליחו להציג הישג מרשים אך מעורר מחלוקת- הם הנדסו גנטית 300 פרות חולבות כדי ליצור הרכב חלב שונה. החלב החדש מכיל רכיבים של חלב אם. המחקר הסתיים בהצלחה והחלב שיוצר מפרות אלו שונה מחלב פרה רגיל. הרכב החלב דומה יותר להרכב חלב אם בחלבונים. בנוסף הוא מכיל כמות שומן שונה מחלב הפרה המוכר לנו.

 

למרות שטעם החלב טעים והשימוש בו בטוח, לדברי החוקרים, יעבור זמן רב עד שהחלב יגיע לרשתות השיווק, אם בכלל.

 

כרגע מדובר בניסוי, וניסיון לשפר את המוצר הסופי. החוקרים מעריכים שמדובר על כ- 10 שנים נוספות של מחקר, שינויים ושיפורים עד שנוכל לרכוש חלב מהונדס גנטית לתינוק שלנו ולמזוג אותו ישירות לבקבוק.

פרופ' נינג לי, מוביל המחקר, טוען שטעם החלב חזק מטעם החלב המוכר לנו כיום, וחלק מהעבודה שעוד נותרה להם היא עידון הטעם.

 

טענת החוקרים היא שהחלב המהונדס גנטית יוכל בעתיד להחליף את המזון לתינוקות המשווק היום או את חלב הפרה הניתן לתינוקות. לעומת שני המוצרים הללו חלב מהונדס גנטית מזין ומותאם לצרכי התינוק. המוצר החדש שפותח יוכל להגן על תינוקות מדלקות ומחלות כיוון שיש בו חלבונים המעודדים פעילות של מערכת החיסון.

 

החלב המהונדס מכיל חלבונים שונים כמו   Lysozyme ו Lactalibumin.  חלבונים העוזרים למערכת החיסונית של התינוק.

המתנגדים הראשונים למחקר ולחלב המהונדס גנטית הם ארגוני זכויות בעלי החיים וארגונים צרכנים. ארגוני זכויות בעלי החיים מעלים אפשרות שהחלב אכן בטוח לאכילה על ידי תינוקות אבל מצד שני השינוי וההנדסה הגנטית פוגעת בפרה.

 

הלן וואלס, מפקחת על המדע והטכנולוגיה בבריטניה, טענה כי ישנו חשש למחקרים כאלה, היוצרים פרות עם גנים אנושיים.. לטענתה לא נדע אם החלב בטוח לשימוש עד שלא יעשו מחקרים קלינים שישתמשו בתינוקות. יש להתייחס לחלב המהונדס כפי שמתייחסים לתרופה ולבדוק השפעות שלה.