ההשראה מגיעה ממנת הפקין דאק - הקלאסיקה של המסעדות הסיניות, אלא ששם מדובר בתהליך שנמשך שתי יממות, ואילו כאן השקענו חמש דקות עבודה ועוד שעה אפייה.

 

חומרים ל-4 מנות:

 

8 שוקי עוף או 1 ק"ג כנפיים

2 כפות רוטב הויסין (להשיג במכולות סיניות ובמעדניות)

1 כוס מרק עוף או מים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

2 תפוזים חצויים ופרוסים (עם הקליפה)

4 שיני שום חצויות

2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 כף סוכר

1 כפית מלח

להגשה: 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את כל החומרים ומניחים בתבנית. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.

3. אופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי, הופכים את הנתחים בתוך הרוטב וצולים עוד 30-20 דקות עד שהעוף צלוי ושחום.

4. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים עם אורז לבן.