מתכון לקינוח
מתכון מתוך "על השולחן אקספרס", ספר חדש מבית "על השולחן": מתכוני פטנט מקוריים, מהירים וטעימים, שיסחטו מחמאות בארוחת חג ויסגרו פינות באמצע השבוע. מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס.
הקצפה של שמנת מתוקה וחלב מרוכז בתוספת חתיכות מרנג יוצרת קינוח קפוא במרקם שהאיטלקים קוראים לו semifreddo, כלומר חצי קפוא. השף אייל לביא שתרם את המתכון מגיש את המנה עם דבש או מייפל , אנחנו העדפנו רוטב פירות יער חמצמץ. ויש עוד אפשרויות - ראו בהמשך.
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב מרוכז
50 גרם נשיקות מרנג שבורות גס
150 גרם (11/2 כוסות) אגוזי פקאן סיני גרוסים או שקדים מסוכרים או בוטנים מסוכרים גרוסים גם הם
לרוטב פירות יער:
200 גרם פירות יער קפואים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
להגשה:
3 כפות שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה
1. מקציפים שמנת עם חלב מרוכז לקצפת יציבה. מוסיפים מרנג ואגוזים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
2. מכינים רוטב פירות יער: מרסקים במעבד מזון פירות יער עם סוכר ולימון.
3. מרפדים תבנית בניילון נצמד ויוצקים לתוכה 2/3 מן התערובת, יוצקים חצי מכמות הרוטב, יוצקים את יתרת הסמיפרדו משטחים ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקפיא ל-12 שעות לפחות.
4. להגשה: הופכים את התבנית על קרש חיתוך או על צלחת הגשה ומחלצים את המקפא. פורסים לפרוסות עבות, מעטרים ברוטב פירות יער ושקדים פרוסים ומגישים. הקינוח נשמר במקפיא עד חודש.
באותה שיטה מכינים:
סמיפרדו דובדבנים: מוסיפים לתערובת 200 גרם דובדבני אמרונה משומרים. במקום רוטב פירות היער.
סמיפרדו ערמונים:מוסיפים לתערובת 300 גרם ערמונים מסוכרים קצוצים. במקום רוטב פירות היער.
סמיפרדו שקדים: מוסיפים לתערובת 200 גרם מרציפן קצוץ ו-100 גרם שקדים פרוסים קלויים קלות. במקום רוטב פירות היער.
סמיפרדו תמרים וקינמון: מוסיפים לתערובת 200 גרם תמרים לחים קלופים, מגולענים וקצוצים ומתבלים בכפית קינמון טחון. מערבבים בתנועות קיפול עדינות. במקום רוטב פירות היער.
סמיפרדו מוקה: מוסיפים לתערובת 2 כפיות נס קפה מומס במעט מים או שוט מרוכז של אספרסו ו-100 גרם שוקולד מריר מגורר על פומפייה. מערבבים בתנועות קיפול עדינות. במקום רוטב פירות היער.
סמיפרדו פטל, קליפת לימון ופקאן מסוכר: מוסיפים לתערובת 150 גרם פטל קפוא קצוץ ו-1/4 כפית קליפת לימון מגוררת.





React to WordPress