לכבוד חג הפסח אירחתי באיטלקיה בתחנה את ידידי הטוב, שף יואב בר ממסעדת מאראבו. בכוחות משותפים הכנו מנה מיוחדת לפסח לפי מתכון שהביא עימו יואב: מוסר ים על קסביה, פטריות יער, פורצ'יני, שמאג'י, שאלוט ויין לבן.

 

 

מוסר ים על קסביה, פטריות יער, פורצ'יני, שמאג'י, שאלוט ויין לבן

מתכון ל-4 סועדים:

מצרכים:        

4 נתחי דג מוסר (250 גר' כל יחידה)

200 גרם פטריות יער

200 גרם שמאג'י

50 גרם פורצ'ני יבש

8 יח' בצלי שאלוט קונפי

6 שיני שום

1/2 כוס יין שרדונה

250 גרם חמאה

1 כוס ציר דגים

5 עלים של זעטר

10 עלים של בזיליקום

400 גרם קסביה (ארטישוק ירושלמי) קונפי

16 עגבניות שרי

כוס שמן זית כתית מעולה

מלח ים

פלפל שחור גרוס

לקונפי ירקות:

8 עגבניות שרי

8 שיני שום לא קלופות

8 בצל שאלוט

שמן זית  

אופן הכנת הקונפי:  

1. בסירים מופרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות כשהם מכוסים בשמן זית.

2. מבשלים במשך כ 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים) ונמנעים מרתיחה.

מצננים ושומרים בצנצנות.

אופן הכנת המנה:

פילה מוסר:

צורבים על מחבת חמה בשמן זית על הצד של העור למשך כ 2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור

שחומם מראש ( 230 מעלות) כ- 3 דקות .

לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות, ירקות קונפי ומאדים ביין לבן.

מוסיפים ציר ירקות, מלח גס ופלפל שחור (קורט) ובזיליקום .

מוסיפים חמאה ומסמיכים.

 

אופן הרכבת המנה:

בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה ושופכים בעדינות את רוטב הפטריות.

 

בתיאבון!

 

שפים יואב בר, מאראבו ואמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה