יום העצמאות הוא יום המנגל והבשר הלאומי. אם שאלתם את עצמכם מה יש בתוך ההמבורגר המוגש לנו במסעדה ואיך עושים אותו עסיסי וטעים, הנה המתכון והסודות של ההמבורגר שלי:

 

המבורגר

חומרים:

  • 1.2 קילו בשר בקר טרי
  • פלפל שחור גרוס
  • 2-3 בצלים גדולים
  • חצי כוס שמן לטיגון
  • חצי כפית מלח
  • כוס מי סודה

 

אופן הכנה:

1. קוצצים גס את הבצל ומטגנים בשמן, מניחים על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף ואז מצננים. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר עם 'החורים הגדולים' פעם אחת ולא יותר.

 

2. טוחנים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר, מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים – ממש לשים כמו בצק, אבל לא יותר מדי – ומניחים במקרר בכלי מכוסה לפחות שעתיים.

 

3. אם רוצים להוסיף עוד מרכיבים אפשר להוסיף רוטב בברקיו יחד עם הסודה לפני הצינון.

 

4. יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת כמו זו שמשתמשים בה כדי להכין פנקייק וביצי עין.  יש להשתדל לא לדחוס את הבשר.

 

5. מסדרים על נייר אפייה ומניחים לנוח שוב במקרר.

 

6. צולים את ההמבורגר על גריל עד לדרגת ההכנה הרצויה.

 

ולקינוח, אי אפשר בלי בראוניז שוקולד. במתכון המוצע כאן  יש חמאה. אפשר להמיר  בכמות דומה של מרגרינה.

 

בראוניז שוקולד ואגוזים

חומרים:

  • 200 גרם שוקולד מריר מעולה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • נייר אפייה
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180° ומרפדים תבנית מלבנית קטנה בנייר אפייה.

 

2. בסיר קטן ממיסים את השוקולד והחמאה,

מוסיפים את הסוכר ומערבבים בכף עץ עד שיש לנו תערובות חלקה, מייד מסירים מאש.

 

3. מוסיפים את 4 הביצים ומערבבים בזריזות, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים למסה חלקה. קמח רגיל, לא קמח תופח.

 

4. מוסיפים את האגוזים, מערבבים מעט ויוצקים לתבנית.

 

5. אופים 14-15 דקות . הבראוניז מוכנים כאשר קיסם יוצא מהם מעט רטוב. חותכים למנות, בוזקים אבקת סוכר בהגשה.

 

לדף פייסבוק של השף צחי בוקששתר