הכנת גלידות עם ילדים
אבל אופס... הילדים שלי כבר גדולים... לא בעיה! אחיינים יש? יש!!!
וכך הזמנתי את האחיינים החמודים שלי מאיה ותומר ל"סדנת גלידות".
ההתרגשות שלהם (ושלי) היתה גדולה!
מאיה, תומר ואני ומכינים גלידות ביתיות (ללא ביצים וללא מכונת גלידה)
היות ומדובר בילדים, ויתרנו הפעם על השימוש הקלאסי בביצים (גם כי זה הופך את העסק למסובך וגם כי אני מעדיפה לא לתת לילדים לאכול ביצים לא מבושלות).
באשר לשאר המרכיבים ? השתדלתי לבחור מרכיבים פשוטים שקל מאד לילדים לעבוד איתם ואינם דורשים מיומנויות מיוחדות (כגון המסת שוקולד וכדומה).
עיקר העבודה כאן הוא ערבוב בטכניקת "הקיפול".
סידרנו על משטח העבודה את כל המרכיבים, קערות, כפות לערבוב, לקקן ? מרית, מערבל חשמלי, לבשנו סינרים ויצאנו לדרך.
בחירת הטעמים ורשימת המרכיבים לכל טעם וטעם:
גלידת שמנת - חמאת בוטנים
1 שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אבקת סוכר
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים (תלוי בגילאי הילדים) שרוככה מעט במיקרו.
גלידת יוגורט תות - תפוח (לשוחרי הבריאות)
1 שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אבקת סוכר
2 מיכלי יוגורט
1/2 כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק
1 כוס ריבת תות תוצרת בית
1/2 כוס חתיכות פרי לפי בחירה (לא חובה)
גלידת שמנת - שוקולד לבן וחלבה
1 שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אבקת סוכר
1/2 מיכל "ממרחית" חלב (לקבלת טעם שוקולד לבן) ? מרוככת במיקרוגל כ- 30 שניות
50 גר' חלבה וניל מפוררת ביד
גלידת שמנת - שוקולד
1 שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אבקת סוכר
1/2 מיכל ממרח נוטלה שרוכך מעט במיקרו (אזהרה: הנוטלה מגיעה אטומה בנייר מוזהב - צריך להסיר אותו במלואו לפני הכנסת הצנצנת למיקרוגל).
גלידת שמנת - מנגו
1 שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אבקת סוכר
1/2 מיכל תרכיז מנגו קפוא
אופן ההכנה פשוט ביותר:
שלב ראשון(זהה עבור כל הגלידות)
מקציפים במערבל את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. אני הכנתי 3 שמנות יחד ואז חילקתי לקערות ונתתי לילדים להוסיף את הטעמים.
שלב שני(לכל טעם בנפרד)
מחלקים את הקצפת ל- 3 קערות ונותנים לילדים להוסיף את שאר המרכיבים של כל גלידה.
מלמדים את הילדים לערבב בעדינות התנועות קיפול (עטיפה), כדי שהתערובת תישאר אוורירית.
אחרי שהתערובות אחידות, עוזרים לילדים להעביר אותן לתבניות הניתנות להקפאה. אנחנו השתמשנו במגוון תבניות: תבנית זר של טאפרוור, תבנית חד פעמית, ובקופסת פלסטיק רגילה.
זהו! הגלידות נכנסות למקפיא ללילה (לפחות).
שלב ההגשה ? לא פחות חשוב!
מגישים את הגלידה בגביעים יפים (או הגביעי גלידה) ומקשטים כיד הדמיון הטובה:
- גלידות יוגורט הפירות ניתן לקשט עם דובדבנים טריים, חצאי תותים וסירופ פטל (כן, כן, ויטמינצ'יק) או מייפל. למבוגרים שבינינו ? מתאים מאד כאן מיץ מפסיפלורה (פשוט לחצות את הפרי ולמזוג את המיצים על הגלידה).
- גלידת חלבה וגלידת שוקולד ניתן לקשט עם פירורי חלבה, פירורי שוקולד מקופלת לבן או כהה, שוקולד צ'יפס או סוכריות M&Mקטנות. למבוגרים שבינינו: שברי שקדים או אגוזים מסוכרים, סילאן או סירופ שוקולד.
- קסטה / קוקילידה - מניחים כדור גלידה על עוגייה טובה (שוקולד צ'יפס או אחרת), מכסים בעוגייה שנייה לוחצים קלות עד שהכדור שטוח. טורפים מיד!
והתוצאה הרי היא לפניכם:
את הגלידות אכלנו במוצאי שבת ? במסיבת יום ההולדת של תומר. האורחים התמוגגו!
תודה חמודים שלי!
היה לי כיף גדול!





React to WordPress