רינת ניסתה להכין את העוגה גם עם מיץ תפוחים וגם עם תה, אבל הבירה השחורה נתנה את התוצאה הטובה ביותר: היא צבעה את הבלילה בצבע שחום ומגרה וגם הוסיפה טעם קרמלי, שהעשיר את העוגה. את העסיסיות מספקים תפוחי העץ, שמגררים לתוך הבלילה.

 

 

עוד בOnlife:

 

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק או ל-2 תבניות בקוטר 20 ס”מ

350 גרם (½2 כוסות) קמח מנופה                    

1 שקית אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות סודה לשתייה

קורט קינמון

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר  

360 גרם (1 כוס + 2 כפות) דבש                                   

160 גרם (2/3 כוס) שמן

1 כפית תמצית וניל

200 מ”ל (3/4 כוס + כף) בירה שחורה

3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים קלופים ומגוררים

100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט:

1 תפוח עץ

1 כף חמאה מומסת

1 כף סוכר

אופן ההכנה

* מכינים את הקישוט: פורסים תפוח לעובי דק מאוד בעזרת מנדולינה. מערבבים עם סוכר וחמאה מומסת. שומרים להמשך לקישוט העוגה.

* מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות.

* מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון בקערה.

* מערבבים ביצים, סוכר, דבש, שמן ותמצית וניל בקערה אחרת לתערובת אחידה.

* מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומהבירה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים מגוררים ואגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.

* יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית במרכז העוגה.

* אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. 

מתוך גליון ספטמבר של "על השולחן".

להזמנת הגליון חייגו 03-6488898 או לחצו כאן