עוגת תפוחים בחושה

 

איזה כיף זה ללמד את הילדים את רזי המטבח.

 

הפעם הלכנו על עוגת תפוחים בחושה.

הילדים יכולים לעזור במספר שלבים: החל מהוצאת המרכיבים מהמקרר והמזווה, דרך מדידת כמויות ומזיגתם לתערובת העוגה ובמקרה הזה גם קילוף תפוחי עץ עם קולפן. הכל תלוי בגיל הילדים ובמידת בגרותם. כמובן שהכל נעשה בהשגחה צמודה של מבוגרים!

 

תודה לתומר שעזר בקילוף התפוחים ואח"כ הלך להנעים לנו את הזמן בנגינה על פסנתר יחד עם שון.

תודה לדניאל שעזרה בכל שלבי ההכנה, ואף דיגמנה בצילומים.

התוצאה לפניכם:

 

מרכיבים

לעוגה

·        200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

·        1 כוס סוכר

·        2 כפיות תמצית וניל טובה

·        3 ביצים

·        200 מ"ל יוגורט או לבן או שמנת או מיץ תפוזים (!)

·        3 כוסות קמח תופח

 

לתערובת התפוחים

·        8 תפוחים קלופים וחתוכים ל-8 (בד"כ אני משתמשת בתפוחים מזן גרני-סמית, הפעם היו לי תפוחים עייפים מזן סטרקינג)

·        1/2כוס סוכר

·        מעט קינמון (לא חובה!)

·        מיץ לימון מלימון אחד

 

אופן ההכנה

1.     מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2.     משמנים בתרסיס תבנית אפייה או כלי אפייה אישיים.

 

תערובת התפוחים:

1.     מבשלים את מרכיבי תערובת התפוחים כ- 10 דקות, עד שהם מתרככים והרוטב שלהם מסמיך מעט. מניחים בצד.

 

תערובת העוגה:

2.     מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה מוקצפת ולבנה. זה לוקח בערך 10 דקות (מדי פעם צריך להוריד מהדפנות עם מרית ולהעביר למרכז כדי שההקצפה תהיה אחידה).

3.     מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. יש להבליע כל ביצה בתערובת לפני הוספת ביצה נוספת.

4.     מוסיפים את תמצית הוניל והיוגורט/לבן/שמנת/מיץ ומפסיקים פעולת המערבל.

5.     מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה. להיזהר לערבוב יתר שיגרום לעוגה להיות דחוסה.

6.     מעבירים את תערובת העוגה לתבנית (או תבניות אישיות) ומפזרים עליה את התפוחים. ניתן ללחוץ עליהם מעט, אבל לא חובה. במהלך האפייה חלק מהתפוחים שוקעים פנימה וחלק נשארים על פני העוגה.

7.     זורים על התפוחים 2-3 כפות סוכר (וקינמון אם רוצים).

8.     אופים כ 40-50 דקות (עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם המוחדר לתוכה יוצא עם פירורים לחים).

 

גיוונים:

9.     כשמוציאים את העוגה מהתנור ? ניתן למרוח עליה ריבת משמש מדוללת, שמעניקה ברק וטעם משגע.

10.  מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר או מעט פושרת בתוספת גלידת וניל משובחת.

11.  ניתן להמיר את החמאה במרגרינה ואת מוצרי החלב במיץ תפוזים וכך להכין עוגת פרווה.

 

 

בתאבון! חיים וטעים!

 

 

 
מה שבטוח הוא שהילדים הכי אוהבים את ה"פסטה בולונז של אמא".