הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים. מתכונים לילדים שיהוו גם ארוחה משפחתית הם בהחלט אתגר.

הורים מעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. מזון שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. עם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח ולא כולם מחפשים מתכונים לילדים מסובכים להכנה.

 

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם. כך קם לו הבלוג החדש שלי: מה יש ל?צהריים? ואוסף מתכונים לילדים ומתכונים משפחתיים, קלים ובעיקר מזינים.

מנה חגיגית- רצועות בקר ומנגו

אוכל צבעוני תמיד משמח אותי יותר, יש לכך גם משמעויות  תזונתית מעבר לצבע, כיוון שכל צבע מסמן על נוכחות של מרכיבים תזונתיים ייחודיים ושונים.

 

חומרים

500-600  גרם רצועות של בשר בקר רצוי שייטל (אפשר להחליף בחזה עוף, הודו, פילה דג)

מעט שמן זית להקפצה

מנגו גדול בשל

חופן של כוסברה קצוצה

כמה בצלים ירוקים

אפשרות לשדרוג: נבטים מכל סוג או קיטניות מונבטות

 

הילדים יכולים לאכול קערית עם רצועות בקר מוקפצות ומבחינתם זו ארוחה מושלמת. אני רציתי עוד

 

 

אופן ההכנה

את רצועות הבקר מקפיצים במעט שמן זית. המטרה לסגור את הבשר.

אפשר להמליח ולפלפל כבר בשלב הזה.

אפשר לחלק לאחר ההקפצה את המנה לשניים ולהשאיר מנות לילדים (או לתכנן כמות גדולה יותר עבורם כדי שיישאר גם לגדולים מה לאכול).

חותכים את המנגו לריבועים.

קוצצים כוסברה ובצל ירוק ומערבבים יחדיו.

מוסיפים את רצועות הבקר ואת הנבטים.

טועמים ומוסיפים תבלינים 

 

 

מנגו וכוסברה

 

וככה זה נראה בסוף

מש ותפוחי אדמה

זו אחת הארוחות הקלות ביותר שאני נוהגת להכין. תבשיל בסיר אחד. מומלץ לאמץ את השיטה ולבשל תבשילים, הדבר חוסך זמן וכמובן כלים.

 

למה מש? המש הוא קטנייה קטנה וירוקה, במקור מהודו. המש שונה משאר הקטניות בכך שהוא קל יותר לעיכול ואינו משאיר אחריו את הכבדות האופיינית ששאר הקטניות משרות לאחר אכילתן.

 

הקטניות הן המקור החשוב ביותר לחלבון בצומח, אך אינן מכילות את כל חומצות האמינו החיוניות לנו, לכן יש לשלבן בתזונה עם דגנים וירקות עמילניים. הן יכולות להישמר לזמן רב במצבן היבש. המש מתאים במיוחד לילדים צעירים, זקנים ואנשים חולים, בגלל הקלות הרבה בה הוא מתעכל. הוא חשוב גם לנשים בהריון ומיניקות.

 

לא לשכוח להשרות את המש לפחות לכמה שעות

 

חומרים

כוס מש

2-3  תפוחי אדמה בינוניים

תבלינים (אני אוהבת פה מלח גס וקארי)

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

משרים את המש במים (רצוי להשרות ללילה, או לכמה שעות)

מסננים ומניחים בסיר.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומצרפים למש.

מכסים את המש ותפוחי האדמה במים (אם רוצים תבשיל מימי יותר, מכניסים לסיר יותר מים ואם רוצים תבשיל סמיך יותר שמים פחות מים)

מרתיחים, מוסיפים תבלינים ומבשלים עד שהכל מתרכך והמים נספגים (בין 40-60 דקות)

לאחר שמסירים מהאש מוסיפים 1-2 כפות של שמן זית ומערבבים.

 

למשקיענים: אפשר להוסיף קוביות בטטה, גזר, בצל, כרובית, קישוא ועוד ואפשר להוסיף בסוף פטרוזיליה או כוסברה קצוצות.

עוף וירקות בתנור

 

אני תמיד שמחה לפתרונות מהירים יחסית, לארוחה מזינה וטעימה ולא פתרונות כאלה שישאירו אותי עם רגשות אשם מבחינת איכות המזון שנאכל בצהרייםמבחינתי הכי קל לעבוד עם תנור אפייה- מכניסים את האוכל ובזמן שהוא יעובד אפשר לעשות דברים. תנור עם טיימר יכול לשדרג את העבודה.

 

עוף בתנור מזכיר ארוחת שבת, אולם אני מוצאת שלפעמים דווקא במהלך השבוע, קל לי יותר להכין ארוחה כזאת ביום עמוסאני מקיפה את העוף בשפע של ירקות. נסו לגוון מאלה הרגילים שלכם. אולי הילדים יעשו קצת פרצופים בהתחלה, אבל יש סיכוי שלבסוף הם ינסו ויהנו.

 

חומרים

כרעיים/ שוקיים כמספר האכלנים

תפוחי אדמה

בטטות

דלעת

דלורית

קישואים

כרובית

בצל

שום

שמן זית

מלח, כורכום, פלפל ו/או כל תבלין שאוהבים

 

כך זה נראה לפני הכניסה לתנור

 

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 180-200 מעלות.

חותכים את הירקות (אני פורסת לפעמים לעיגולים, לפעמים לריבועים קטנים, לפעמים למקלות ארוכים. הכל הולך).חתכו ירקות שאתם רוצים, לא חייבים את כולם.

מצפים את הירקות בשמן זית ותבלינים. אפשר ככה, בידיים (הכי מגניב זה עם הכורכום. כל הידיים נצבעות בצהוב, כמו בחינה של הודים).

אני אוהבת להניח את חלקי העוף מעל הירקות וכך אלה מקבלים גם את טעם העוף. אפשר גם לסדרם בחלק אחד של התבנית ואת הירקות בנפרד כך זה יכול להתאים לבני משפחה  צמחוניים.

על העוף אפשר לטפטף מעט שמן זית או לעסות אותו גם עם קצת רוטב סויה וסילאן.

אפשר לפזר בצלצלים והרבה שיני שום בתבנית.

מכניסים לתנור לכ-60 דקות.

 

. מוכן לאכילה, הריח בכל הבית אוסף את הילדים לשולחן

מרק כתום

מזג האוויר חורפי מייד שולח אותי להכין מרק. המרק המהיר שלי הוא מרק כתום.אני אוספת את כל מה שכתום (וגם קצת דברים שאינם בהכרח כתומים) לסיר עם מים.את הכל אני מרתיחה, מתבלת ולבסוף טוחנת בבלנדר מוט.

 

חומרים

בטטה גדולה

פיסת דלעת

דלורית

גזרים

שורש סלרי (משדרג את הטעם בגדול!)

בצל גדול

שיני שום

1/2  כוס עדשים אדומות

 

 

אופן ההכנה

קוצצים את כל הירקות לקוביות בינוניות או קטנות.

מוסיפים את העדשים.

מכסים במים לפי מידת הסמיכות אותה מעוניינים לקבל.

מרתיחים.

ניתן להוסיף מלח גס בנדיבות, פלפל שחור למי שאוהב, פלפל חריף, כורכום (שורש טרי מגורד, או מאבקה) ועוד.

כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הירקות (משך הזמן הוא כ- 30-40 דקות).

לאחר שהירקות התרככו, טוחנים בבלנדר מוט את התבשיל עד לקבלת למרקם חלק.

אם אוהבים ניתן להשאיר גם בצורה הגסה.

 

שדרוג המרק:

לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף חלב קוקוס. חלב הקוקוס גורם למרקם קרמי ולטעם מתקתק יותר.

ניתן להגיש בצלחת עם חמאה ופרמג'ן מגוררת מעל.

ניתן להגיש בצלחת עםכוסברה/ פטרוזיליה קצוצות מעל