תותים: כמה הם באמת בריאים ואילו מתכונים מומלצים
מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית, M.Med.Sci, בעלת קליניקה פרטית להרזיה נכונה ושינוי אורח חיים לבריא, מסבירה כי שילוב של תות שדה בתפריט היומי כמנת פרי, מעניקה לתפריט היומי שלכם כ- 13% מההמלצה היומית של צריכת סיבים תזונתיים ורק 43 קלוריות למנה. מנה מוגדרת כ 5-4 תותים בכוס.
עוד ב- Onlife
- הפריקי: החיטה הבריאה שעוזרת להילחם בבעיות עיכול ובסרטן
- צמח האסטרגלוס שיעזור לכם לעבור את החורף בשלום
- הכי מתאים לחורף: מתכונים לחמין בריא
המרכיבים הבריאותיים של התות
תות שדה שייך למשפחת הוורדניים, הכוללת את תפוח העץ, האגס, האפרס והחבוש. בשונה ממה שחושבים לתות שדה אין קשר משפחתי לתות העץ השייך למשפחת התותיים.
סיבים תזונתיים. עוזרים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהפחתת הרצון העז למתוק.
נוגדי חימצון. נוגדי החימצון מנטרלים רעלים הנוצרים בגוף ובכך מביאים להאטת תהליכי הזדקנות הגוף. אחד מנוגדי החימצון נקרא אנטוציאנין – הוא זה שמעניק לתות את הצבע האדום. מחקרים הראו כי נוגדי חימצון המצויים בתות יכולים להוריד את הסיכון לחלות במחלות כגון סרטן, מחלות לב וקטארקט.
ויטמין סי . בכוס תות שדה מלאה יש פי 1.4 מהכמות היומית המומלצת של ויטמין סי. ויטמין סי בעצמו נוגד חימצון שיכול לתרום למניעת התפתחות של מחלות לב, ואף מחזק את מערכת חיסון של הגוף.
מנגן. כוס תות שדה מלאה מכילה כ 21% של של מנגן. המנגן דרוש להפעלת אנזים הנקרא סופראוקסיד דיסמוטאז, שהוא מגן מפני פעילות רדיקלים חופשיים.
אשלגן. האשלגן בתות השדה תורם להפחתת הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם למחלות לב וכן לחוזק העצם.
חומצה פולית. תורמת למניעת מומים מולדים במערכת העצבים של העובר.
המתכון של מיכל גרשוביץ
מקצפת תותים
קינוח דל קלוריות וללא כולסטרול
כל מנה מכילה 60 קלוריות
המרכיבים
1.5 כוס רסק תות שדה
2 חלבוני ביצה
1/2 – 1/4 כוס סוכר או ניתן להמתיק עם ממתיק מלאכותי לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
1.שוטפים היטב את התותים.
2.שמים את הפירות במעבד מזון ומרסקים היטב.
3. להקציף את כל החומרים במעבד מזון במשך 20 דקות.
ניתן להקפיא בגביעים אישיים ולקראת ההגשה להוסיף חצאי תות שדה או עם סלט פירות.
המתכון של אורלי כהן
מאפינס תותים ורדרד
(12 מאפינס)
המרכיבים
1/2 2 כוסות קמח תופח
3/4- כוס סוכר
100 גר´ חמאה מומסת
2 ביצים
גביע יוגורט בטעם תות
1 כוס תותים חתוכים לקוביות (ניתן להשתמש ב"עייפים")
קליפה מגוררת+ מיץ מלימון אחד
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
2. לשמן קלות תבנית 12 שקעים למאפינס (אני משתמשת בתרסיס).
3. לערבב "יבשים" - קמח, סוכר וקליפת לימון מגוררת.
4. בקערה נפרדת לערבב "רטובים" - ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית וניל, חלב ומיץ הלימון.
5. להוסיף לתערובת "היבשים" את התותים ולערבב קלות בלי למעוך.
6. להוסיף את תערובת "הרטובים" לתערובת "ה"יבשים". לערבב רק עד שהעיסה אחידה. להיזהר מערבוב יתר!
7. לחלק את התערובת בין השקעים בתבנית ולאפות 15-20 דקות עד שפני המאפינס מזהיבים וקיסם שהוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים.
המתכון של דפני בעלת הבלוג מטבחונט
תותים במסקרפונה עם שערות קדאיף ורוטב פירות יער
לקדאיף:
1 חבילת שערות קדאיף קפואה (ניתן להשתמש בכולה או בחלקה, תלוי בגודל התבנית)
100 גרם חמאה מומסת (במיקרו)
להפשיר את הקדאיף ולשטח בתבנית לתנור.
לשפוך חמאה מומסת בצורה אחידה ולהכניס לתנור עד להזהבה בחום של 175 מעלות.
יש לערבב מדי פעם לאחידות ההזהבה
הכנת הקדאיף:
קדאיף ניתן לקנות היום קפוא במרכולים. הוא מצוין ובין הזמן שמוציאים אותו מהמקפיא ועד שמביאים תבנית הוא כבר מפשיר.
מפשירים את הקדאיף מחוץ למקרר כמה דקות ומשטחים בתבנית לתנור. שופכים בצורה אחידה חמאה מומסת ומכניסים לתנור לחום של 170 מעלות עד להזהבה. מדי פעם יש להפוך אותו בכדי שיזהיב היטב מכל הכיוונים.
לאחר שמתקרר יש לפורר את הקדאיף בידיים ולשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד לשימוש. (יכול להישמר גם יומיים שלושה)
סלסלת תותים מנוקים וחתוכים
הכנת התותים:
שוטפים היטב את התותים, חותכים את הקצה עם העלים ואז חוצים לאורך ושוב כל חצי לאורך
הכנת הרוטב:
שמים בסיר את פירות היער ואת שאר החומרים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לצימצום.
צימצום אומר - שחלק מהנוזלים מתאדים והסירופ מסמיך יפה
לרוטב פירות יער:
1 לקט פירות יער קפוא
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף לימון
להכניס את כל החמרים לסיר ולהביא לרתיחה. להמשיך לבשל על אש קטנה עד להסמכה.
לקרם מסקרפונה:
1.5 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 קופסא מסקרפונה
להקציף את השמנות + סוכר לקצפת יציבה.
להוסיף את הגבינה ולהקציף עוד קצת עד לאחידות
ועכשיו למלאכת ההרכבה:
ניתן להגיש בכלי גדול בו כל אחד נועץ כף והחגיגה גדולה.
להגשה יותר אלגנטית ניתן להגיש בכוסות אישיות.
בכל מקרה - מפזרים בתחתית קדאיף, מעל מניחים תותים, מעל קרם מסקרפונה ומעל הכל רוטב פירות יער.





React to WordPress