השף של משפחת אובמה יחד עם השף של נשיא צרפת, השף של נסיך מונקו, השף של אנגלה מרקל והשף של הנשיא הרוסי מדבדב, הגיעו לארץ לבשל באירוע התרמה למען מרכז פרס לשלום.

 

השפים, שכולם חברי המועדון הגסטרונומי היוקרתי "קלאב דה שף דה שף", ארגון בינלאומי המורכב משפים של ראשי מדינות, כולל שפים של נשיאים, ראשי ממשלה ומשפחות מלוכה מרחבי העולם שהוקם ב-1977.

 

עוד ב- Onlife

דיאטה או לא דיאטה: האם דימוי הגוף שלנו מושפע מהתקשורת?

ניהול זמן: איך אפשר לחסוך כל יום 5 שעות תמימות

מה קורה במרובע הקטלני ב"האח הגדול"?

 

השפים הוזמנו לישראל על ידי השף הראשי של רשת מלונות פתאל - שלום קדוש, שהוא גם השף הישראלי הראשון שצורף כחבר במועדון הגסטרונומי היוקרתי  לפני שבעה חודשים.

 

 

לפני שהשפים התחילו לבשל לאירוע שיתקיים  ביום רביעי בערב במלון הרודס בתל אביב, הם התפנו לספר קצת על המנהיגים שלהם והדרישות הקולינריות שלהם.

 

השף תומי קורפרדיט, השף של נשיא ארה"ב ברק אובמה שיבשל לזניה של ירקות שוק בליווי מוסלין של ארטישוק ירושלמי ווינגרייט כמהין, גילה שהמשפחה האמריקאית הראשונה מאוד מעורבת בבחירת התפריט היומיומי.

 

 

 "מישל אובמה מקפידה מאוד על אוכל בריאות, ויש לה גינה של תבלינים אורגניים בבית הלבן. כך שהתפריט שאנחנו בונים הוא סביב הטעמים השונים, בובעיקר הקפדה על אוכל בריא ומגוון".

 

 

לדבריו, בני המשפחה נכנסים אל המטבח פעמים רבות לבד כדי לקחת משהו לאכול, וקורה שילדות אובמה, סשה ומאליה, מעדיפות קורנפלקס על פני המאכלים שלו".

 

השף ג'רום ריגאד, השף של נשיא רוסיה, דמיטרי מדוודב שיבשל מרק בורשט בסגנון הקרמלין, הוא שף צרפתי שהגיע לרוסיה לפני 8 שנים, כדי ללמוד את מסתרי הבישול הרוסי.

 

 

הוא מודה שהיה צריך להסתגל לטעמים, אבל ההסתגלות היא הדדית. "למרות שלמדתי לבשל בורשט שבניגוד למה שחושבים הוא מאכל לא פשוט, פעמים רבות מבקשים ממני לבשל דווקא מאכלים צרפתיים".

 

השף ברנרד ווסיו, השף של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי שהספיק להכין לבוס שלו את עוגת יום ההולדת השבוע, יבשל באירוע פילה דג לוקוס במעטפת תבלינים ארומטיים ופרחי קישוא מטוגנים. הוא הסביר שהבוס, והאב הטרי, תמך בנסיעה הזו לישראל.

 

 

גם השף  כריסטיאן גראסייה, השף של הנסיך אלברט ממונקו שיבשל פילה דג ברבוניה ים תיכוני עם ציר דגים, שומר ושעועית הארץ, והשף אולריך קרץ, השף של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל שיכין קינוח של סימפוניה של תפוחי עץ עם מוס יוגורט וצימוקים מקורמלים ברום, סיפרו כי הם הגיעו לארץ בתמיכתם המלאה של הבוסים שלהם.

 

כולם פה אחד, סיפרו כי למרות  הבוסים שותפים לבחירה של מה יאכלו ביום יום, למרות שההחלטה הרבה פעמים מושפעת מהדרישות הטקסיות או מהאירועים המתוכננים למנהיגים.

 

הנציג הישראלי במועדון היוקרתי, השף שלום קדוש שיכין סלט חם של דגנים וקטניות עטוף בעלי מנגולד עם רוטב פלפלים צלויים, סיפר שחברין השםים נענו להזמנתו לבוא לבשל בישראל ללא היסוס.

 

 

באירוע ההתרמה ישתתפו גם שפים ישראליים מוכרים כמו ישראל אהרוני, עזרא קדם, משה אביב, ארז קומרובסקי וחיים טיבי שיכינו את האוכל לאורחים בקבלת הפנים.

 

לשאלה, מה השפים עצמם אוהבים לאכול, ענה נשיא המועדון  ג'יל ברגרד, כי בסופו של דבר המטבח הטוב ביותר הוא "המטבח של אמא".