כיצד תוכלו להאיץ את קצב חילוף החומרים ולהעלות את רמות האנרגיה בעזרת תזונה נכונה

ככל שקצב חילוף החומרים מהיר יותר, כך תשרפו יותר קלוריות, גם במנוחה. חשוב להבין כי חילוף חומרים מהיר פירושו שאולי תצטרכו לאכול יותר ו/או להתאים את זמני הארוחות כדי לשמור על המשקל. המטרה היא צריכת תפריט עשיר בחלבון במקום תפריט עשיר בפחמימות מאפשרת לגוף לשרוף יותר קלוריות לאורך היום.

המזונות הטובים ביותר שכדאי לצרוך לשמירה על אנרגיה מתמשכת הם פחמימות מורכבות, שומנים בריאים (אבוקדו ואגוזים) וחלבונים (דגים, עוף, טמפה, ביצים, וכו') היות ולוקח להם יותר זמן להתעכל לכן הן משביעות את הרעב ומספקות זרם איטי ויציב של אנרגיה, מזונות אלו הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך לעומת מזון עם אינדקס גליקמי גבוה, או "ג'אנק פוד", בהם הגוף זקוק לפחות אנרגיה כדי לעכל מכיוון שהוא עשיר במרכיבים מעובדים, ולכן תמשיכו להיות רעבים והגוף יאותת למוח לדרוש יותר מזון.

צריכה מאוזנת של פחמימות, חלבונים, ושומנים, מספקת את הקלוריות הנדרשות כדלק לפעילות גופנית ולאנרגיה. המיקוד הוא בחלבון שיסייע לשרוף יותר קלוריות מאשר פחמימות.

מיטוכונדריה מייצרת את האנרגיה הנדרשת להישרדותם ולתפקודם של כל התאים בגוף, פעילות גופנית מגדילה את מספר המיטוכונדריות ומשפרת את יכולתו של הגוף לייצר אנרגיה.

מקורות מזון טבעיים הן דרכים מצוינות לספק אנרגיה למיטוכונדריה וגם לבניית מסת השריר. ניתן לצרוך אותן דרך חלבון מן החי דוגמת בשר בקר, ביצים ועוף, וגם חלבונים צמחיים דוגמת קטניות, אגוזים וזרעים.

תוספי תזונה הם עוד דרך להעלאת רמות האנרגיה וויטמיני B הם מקום מצוין להתחיל בו. הם מסיסים במים, ולכן הגוף סופג רק את הכמות שהוא זקוק לה ומפריש את העודפים בשתן. ויטמין B12 מסייע בהמרת המזון שאנחנו אוכלים לאנרגיה זמינה לתאים וביצירת תאי דם אדומים הנחוצים לתפקוד הריאות, והופך שומן וחלבון לאנרגיה. ויטמין B1 (תיאמין) משמש את המוח ומערכת העצבים, וויטמין 2B (ריבופלאבין) מונע מתח חמצוני, ויטמין B3 (ניאצין) תומך במספר תפקודי מוח בסיסיים, ויטמין B5 (חומצה פנטותנית) תומך במעבירים עצביים. ברזל ממלא תפקיד חשוב ביצירת אנרגיה מחומרים מזינים. הוא גם תורם להעברת דחפים עצביים - האותות שמתאמים בין הפעולות של חלקים שונים בגוף.

האצת קצב חילוף החומרים הוא אפשרי כאשר אתם מבינים כיצד הגוף מייצר אנרגיה והאופן בו מזונות שונים משפיעים על רמת הסוכר בדם.

מאת מישל ריקר, תזונאית קלינית בחברת הרבלייף

 

מה מחכה לנו בחג? נפתח בארוחת הבוקר

תלמה כנראה חושבת עלינו גם בימים הקשים של הפסח ויוצאת עם דגני הבוקר "דליפקאן" בגרסה של ללא גלוטן, וכשר לפסח לאוכלי קטניות.

 המוצר החדש שומר על הערכים התזונתיים של דליפקאן המקורי, מבלי להתפשר על הטעם והתוספות המפנקות.  המוצר מכיל דגנים מלאים ומהווה מקור טוב לסיבים.

להשיג ברשתות השיווק

 

ומה בצהרים?

חזון אחרית הימים, אפשר להכין שניצלים בפסח

המותג הקולינארי מאסטר שף, משיק לחג הפסח: פירורים מוזהבים כשרים לפסח, לטיגון ואפייה, וללא חומרים משמרים. מתאים להכנת שניצל ביתי, ציפוי מיני ירקות, קציצות, פשטידות לפסח ועוד. הפירורים מבוססים על קמח מצה. מחיר מוערך לצרכן: 9.90 ₪

ניתן להשיג בחנויות המובחרות וברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.

 

לזניה של ברילה כשרה לפסח

המותג "ברילה" משיק לראשונה בישראל לזניה כשרה לפסח וללא גלוטן, המצטרפת למוצרים נוספים הכשרים לפסח כמו ספגטי, פוזילי ופנה.  

הלזניה וסדרת ברילה לפסח, עשויים מתערובת של קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב ואורז (ללא גלוטן) ודבר מטעמם בניחוח האיטלקי אמיתי לא נפגע. 

הסדרה כוללת לזניה כשרה לפסח ללא צורך בבישול מקדים, בדיוק כמו לזניה רגילה. ספגטי כשר לפסח לא עבה ולא דק מידי, פוזילי כשר לפסח בצורת הבורג. פנה כשר לפסח: מושלם לרטבים עשירים של ירקות ובשר. מחיר לצרכן: 14.90 שח לאריזה. כשרות בד"ץ מנשסתר, לאוכלי קיטניות.

 

 להשיג ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ

 

 

משהו טעים בין הארוחות?

התחליף ללחם

מותג חטיפי הבריאות  Free מציע את סדרת מיני'ס שהם קרקרים פריכים כשרים לפסח העשויים 70% קטניות ורכיבים טבעיים, המכילים סיבים תזונתיים ועשויים מ-3 עד 4 רכיבים בלבד.

הקרקרים משביעים ומתאימים לכל מי שמחפש תחליף ללחם או כנשנוש. מיועד גם לטבעוניים, ללא סוכר, ללא שמן, ללא חומרים משמרים ועשיר בסיבים תזונתיים ובחלבון טבעי.

מגיעים ב- 3 טעמים שונים: קרקרים פריכים מאפונה, קרקרים פריכים מחומוס, וקרקרים פריכים מעדשים כתומות. מותר לאוכלי קטניות. מחיר מומלץ  11.90 שח

בנוסף משיק המותג Free לחג הפסח חטיפים טבעוניים (ויגן פרנדלי) כשרים לפסח, באריזות אישיות תחת השם: "מושלשים" בשלושה טעמים ייחודיים: תפוח אדמה וירקות (סלק, גזר ותרד), תירס וכורכום, אורז שחור.

 חטיף מושלם לנשנוש המכיל 100% רכיבים טבעיים, ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים. מוצע באריזות אישיות של כ- 100 קלוריות בכל אריזה.

להשיג ברשתות המזון ורשתות השיווק ברחבי הארץ

פרכיות כשרות לפסח

"פתית", שהוא מותג תחליפי לחם משיק לקראת הפסח מאגדת חדשה של פריכיות פתית כשרות לפסח, פריכיות תירס דקות עם תירס מלא, המאגדת החדשה כוללת 6 אריזות אישיות נוחות לדרך, הכוללות 5 פריכיות בכל אריזה, פתרון מושלם לארוחה קלילה ומאוזנת בתוך הבית ומחוצה לו

להשיג ברשתות השיווק

 

מנה אחרונה - המתוקים

גלידונית ונשנושית של שטראוס

יש אצלנו בבית הסכם שגלידונית קונים במסורה, כי זה אחד הנשנושים האהובים עלי וקשה לי לעמוד בפניו. אבל בפסח החוקים אחרים לגמרי, ברור.

אז הנה לכם כמה חידושים מרחיקי לכת בקשר לריבוע הטעים והקטן הזה. מהיום הם  מגיעים באריזת קרטון חדשה הניתנת למחזור במקום אריזת הקלקר, ואם לא ידעתם קלקר נחשב לחומר מזיק לסביבה הן בשל תהליך הייצור שלו והן בשל העובדה כי הוא אינו מתכלה. האריזה החדשה נוחה ואיכותית יותר, וגם ידידותית יותר לסביבה כי היא תפחית את השימוש בקלקרז בכ-40 טון בשנה. מעבר לשינוי באריזה, לא בוצע אף שינוי במוצרי הגלידה עצמם, בכמות הגלידוניות והנשנושים באריזה, בכשרות או ברשימת האלרגנים. המעבר מאריזות קלקר לקרטון יתבצע באופן הדרגתי: בתחילה במוצר "נשנושים" ובהדרגה עד תום חודש מאי גם במוצרי "גלידונית". זהו צעד נוסף של החברה לקיימות ושמירה על כדור הארץ, להזכירכם לפני כשלוש שנים החליטה החברה להיפרד מעטיפות האלומיניום של הקרמבו, בצעד שהפחית פסולת אלומיניום בהיקף של יותר מ-13 טונות בשנה.

 

שאפו ליוניליבר, שאפו למוצר שהוא טעים וקטן ולכן פחות קלוריות, את "גלידונית" תמצאו בטעמים השונים כולל גרסת הפרווה הטבעונית "נשנושים".

להשיג ברשתות השיווק

 קליק כשר לפסח

קליק הוא טעים כל השנה ולא תאמינו כמה שהוא טעים גם בגרסה של "כשר לפסח". 

 

המוצר החדש מכיל דגנים פריכים בטעם שוקולד, מצופים בשוקולד חלב ושוקולד לבן. המוצר הינו כשר לפסח לאוכלי קטניות.

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק

שוגי במהדורת פסח

חטיפי הדגנים של "שוגי " מגיעים לכבוד הפסח בשני טעמים: שוקולד חלב ושוקולד לבן.

החטיפים מכילים שוקולד חלב/לבן, לכיף ונשנוש בכל זמן ובכל מקום (5 יחידות באריזה).

להשיג ברשתות השיווק

 

 

הסירים החדשים שיעשו לנו את הסדר

סדרת הסירים החדשה של "סולתם"

זו כבר מסורת אצלי לרכוש לקראת חג הפסח משהו חדש למטבח שישמח אותי עד הפסח הבא. השנה בחרתי את סדרת הסירים החדשה של חברת סולתם, סלקט (SELECT) שהיא המילה האחרונה במטבח הביתי והמקצועי.

וזאת למה? הסדרה כוללת סירים ומחבתות וגם מחבת צלייה העשויים אלומיניום בתהליך Forged דבר המאריך את חייהם למשך שנות שימוש רבות, מבטיח חלוקת חום שווה ויעילה,  ציפוי Non stick איכותי בגימור דמוי שיש, המונע את הדבקות המזון ומעודד שימוש מופחת בשמן.

בנוסף,

  • תחתית אינדוקציה מלאה לחלוקת חום שווה ויעילה, לחסכון בזמן ובאנרגיה.
  • מכסה חסין חום מזכוכית שקופה עם חריר לשחרור אדים, למעקב אחר התקדמות תהליך הבישול ללא צורך בהרמת המכסה.
  • טבעת מתכת עבה מסביב למכסה המוסיפה לעיצוב מרשים.
  • ידיות ארגונומיות מנירוסטה לנוחות בשימוש ובהעברה ולאחיזה בטוחה.
  • ציפוי NON STICK FOOD SAFE בטוח המונע הדבקה ללא PFOA קדמיום וללא עופרת.
  • מתאימים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה ולתנור.
  • קלים לניקוי.

טווח מחירים: 110 – 1000 ₪

מארז 5 חלקים במחיר 279 שח במקום 789 שח

מארז 3 חלקים, יציקה פלנצ'ה ורוסטר 259 שח במקום 969 שח

להשיג ברשת חנויות 'סולתם' ובחנויות כלי בית ומטבח המובחרות ובאינטרנט: https://soltam.co.il/

מתכון לעוגת קוקוס, שקדים ותותים באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק כשר לפסח 

חומרים:
200 שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 שמן זית
60 חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט:
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ: סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי, 100 מים, חצי כפית גרידת לימון

הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות

בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח. טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל. מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת. יוצקים לסיר משומן , אופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע. לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.

המקביל מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור. חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה, ובעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים. בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.

ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.

 

טיפים של חלי ממן איך לעבור את הפסח בלי נזקים במשקל

קנו לחג רק את מה שיעזור לכם לעבור אותו בטוח, לדוגמא: יין יבש עדיף כי מכיל פחות סוכר. מצות  מכוסמין קלות, מעושרות בסיבים תזונתיים. מתוקים וקינוחים? בחרו סוג אחד או שניים, כך "יימאס לכם" ולא תאכלו הרבה.

כלל ברזל, החג מתחיל בחג. לא קודם ולכן אין מה להתחיל לטעום ולחגוג עד ערב החג עצמו.

מארחים? בשלו מראש כמה תבשילים בריאים ועשירים בירקות וחלבונים. תשלטו במנות ותדעו בדיוק מה לבחור לקחת אל הצלחת שלכם. מתארחים? הכינו מראש תפריט שלם שמתאים גם לכם, כמו תבשיל, סלט עשיר, וקינוח לא עשיר בקלוריות. 

קריאת ההגדה "מרחיקה" את הארוחה, והרעב מורגש. אתם עלולים לאכול הרבה יותר ממה שתכננו. מה עושים? מנת חלבון (ביצה קשה/טונה) כמה רגעים לפני תחילת הארוחה תגביר את תחושת השובע וכך נגיע לארוחה רגועים. אפשר להוסיף לזה כוס משקה ממוגז דיאט.

בלינצ'ס כשר לפסח באדיבות אלינור חינגה מזרחי, דיאטנית קלינית  BSc. R.D ומנחת קבוצות בחלי ממן רשת המתמחה באורח חיים בריא

כל הכמות לחלק ל-7 , כל שביעית = מנת פחמימה

מרכיבים:

  • 5 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס מים
  • 4 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן לשימון המחבת

אופן הכנה:

לערבב היטב בקערה את הביצים עם המים, השמן והמלח. להוסיף את קמח תפוחי האדמה ולערבב היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. לחמם מחבת היטב, לרסס בתרסיס שמן ולשפוך כחצי כוס חד פעמית מהבלילה למחבת. לנער את המחבת עד שהבלילה תכסה את כולו. כאשר הקצוות מתחילים להתרומם ניתן להפוך את החביתית לצידה השני עד שהיא תשחים מעט.