לא סתם קוראים לפטריות הפורטובלו "הסטייק הצמחוני". בזכות המרקם הבשרני והצורה המרשימה אפשר להכין מהן מנות רושם אפילו ב-5 דקות.

 

חומרים ל-6 מנות:

6 פטריות פורטובלו גדולות בלי הרגל

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

למלית:

1 חבילה (200 גרם) גבינת צפתית מעודנת 5% "פיראוס" מפוררת 

50 גרםגבינת רוקפור "תנובה" מפוררת

50 גרםאגוזי מלך קצוצים גס

עלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום

עלים מ-3 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

 

 

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.

+ מכינים את המלית: שמים בקערה גבינה צפתית, גבינת רוקפור, אגוזים, בזיליקום ותימין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים קלות.

+ ממלאים, אופים ומגישים: מכינים 6 ריבועי רדיד אלומיניום בגודל 20 ס"מ ומשמנים מעט את המרכז של כל רדיד. מניחים במרכז פטרייה וממלאים את השקע שלה בתערובת הגבינות. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את צידי הרדיד כמו חבילה קטנה ואטומה.

+ מניחים את כל ה"חבילות" בתבנית אפיה ואופים כ-8 דקות.

+ פותחים את רדיד האלומיניום ומניחים את הפטריות על צלחת הגשה. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים מייד.

המתכון באדיבות פיראוס.