בכל טיול בית הספר בפסח, מתחילת היסודי ועד לסוף תיכון, תמיד היתה את הילדה הזו, זאת שהביאה סנדוויצ'ים מפיתה אמיתית, בעוד שאנחנו היינו מתכסים בפירורי מצות לא אכילות. ותמיד היא היתה אוכלת את הסנדוויץ' המושלם והאסתטי שלה תוך שהיא שוברת שיא גינס באכילה איטית, כשעל פניה מרוח חיוך נונשלנטי כמו שרק ילדות מעצבנות יכולות לזייף.
עוד ב - Onlife:
באותם ימים פסח היה פסח, כזה שכדי למצוא בו חמץ צריך היה לנסוע עד לטירה או יפו, ולהתפלל שמאות הישראלים המורעבים ללחם - ורק ללחם - הותירו אחריהם איזה פירור. אבל כאמור, הימים האלה חלפו יחד עם שכונת חיים, והיום אפשר למצוא שפע של חמץ בכל סופר שכונתי ממוצע, או לפחות שפע של תחליפים שמשכיחים מאיתנו את העובדה שיש בכלל חג. ודווקא עכשיו, כשהחמץ נמצא בכל פינה, עולה הגעגוע לימים בהם נאלצנו להסתפק רק במצה עם שוקולד או עם מרגרינה.
אז נכון, הימים ההם כבר לא יחזרו, אבל זה עדיין לא אומר שחייבים לפסוח גם על חגיגת טרום הפסח, שבמהלכה אנחנו מאביסים את עצמנו בחמץ, כדי שחס וחלילה לא נרגיש אחר כך את המחסור. אז כדי שנגיע לחג עם אוברדוז של פחמימות לא כשרות (ועל הדרך גם נעזור לאלו שמכשירים את המטבח שלהם להיפטר משאריות החמץ), אירגנו לכם ארוחה בצקית במיוחד לכל המשפחה:
פיצה קלה מהירה וטעימה
(או: ככל הנראה הדרך הכי יעילה לחסל קמח)
מצרכים (לשתי תבניות גדולות):
לבצק:
3 כוסות קמח – למזלנו הרב, רשתות המזון הבינו שקמח הוא המצרך הכי בסיסי שיכול להיות ובהתאם הן מוכרות את הקמח שלהן במחיר שווה לכל נפש: במגה קילו קמח יעלה 3.19 שקל ובשופרסל 2.99 שקל.
כף שמרים יבשים – גם כאן מדובר במצרך זול, ועוד יותר זול בשל הסיבה שאין לנו צורך בהרבה ממנו. במגה אפשר למצוא שלושה שקיקים קטנים, במשקל כולל של 11 גרם, במחיר של 2.01 שקל. בשופרסל תאלצו לקנות כבר 125 גרם במחיר של 5.29 שקל.
שליש כפית מלח – אנחנו רגילים לקנות את המלח שמגיע בקופסה נוחה לשימוש, אבל אם תחליטו שלא לזרוק קופסה כזו אחרי שהיא נגמרת, תוכלו למלא אותה במלח שמגיע בשקית ולחסוך לא מעט שקלים. לשם דוגמה, מלח שמגיע במיכל עולה במגה 5.55 שקל ל- 250 גרם, בעוד שמלח שולחן דק של מלח הארץ עולה 1.95 שקל לקילו שלם.
שתי כפיות סוכר – ממש כמו המלח שלמעלה, גם את קופסאות הסוכר אפשר למחזר ולמלא אותן בסוכר שמגיע בשקית. וכך, במקום לשלם 10.79 שקל לקילו סוכר של סוגת, תוכלו לשלם 4.49 שקל לקילו סוכר של מגה.
3 כפות שמן זית – כידוע, שמן טוב שווה הרבה כסף, ואם יש לכם הרבה כסף, אתם מוזמנים להשקיע. מי שאין לו מאיפה להשקיע, יכול לקנות בקבוקים קטנים יותר כמו, למשל, בקבוק 250 מ"ל של שמן זית בורחס שעולה בשופרסל 16.99 שקל. כמובן שתמיד כדאי לשים לב למבצעים. למשל, בקבוק של 750 מ"ל שמן זית כתית מעולה של זיתנא שכרגע נמכר במגה ב- 19.99 שקל עבור חברי מועדון you.
1 וחצי כוסות מים פושרים
לרוטב:
1 קופסה רסק עגבניות - רסק העגבניות שמגיע בקופסאות קטנות הוא חמוד ויעיל, למקרה שלא משתמשים בהרבה רסק. הפעם אנחנו דווקא צריכים כמות די גדולה ולכן כדאי כבר לקנות קופסת שימורים, כמו זו של מגה שעולה 6.75 ל- 580 גרם. לשם השוואה, בשביל אותה הכמות נאלץ להשתמש בשתי קופסאות, שיחד יעלו לנו 9 שקל.
1 עגבניה טריה חתוכה לקוביות – בערך שקל.
2 שני שום חתוכות - בסביבות שני שקל לראש שום שלם (או, כפי שציינו לפני מספר מדורים, אפשר לקנות שום כתוש במגשית, כמו זה של מגה שכעת במבצע של 2 מגשיות ב- 7.99 שקל).
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה לעצלנים:
במקום לסחוב קופסאות שימורים, לפתוח אותן, לקצוץ שום ולטגן אותו, אתם יכולים לרדת ל- AM.PM ולקנות רוטב לפסטה פרפקטו של אסם במחיר מבצע של 10.99 שקל.
תוספות:
400 גרם גבינה מגורדת – בשופרסל אפשר למצוא גבינה צהובה 28 אחוז של טרה מגורדת ובמשקל 500 גרם ב- 30.64 שקל. במגה, מוצרלה מוגרדת של גד עולה 25.79 שקל. אם הולכים על אופציית המגה, אפשר להוסיף עוד שתיים – שלוש פרוסות עמק במשקל ולגרד אותן בשיטת "עשה זאת בעצמך". אז בסך הכל אנחנו מקציבים לגבינה גג 32 שקל.
ההכנה:
בקערה גדולה שמים את הקמח, השמרים, המלח, השמן והסוכר ובהדרגה מוסיפים את המים תוך כדי לישה. כשהבצק הופך לאחיד, מכסים אותו במגבת ומשאירים אותו לטפוח למשך כשעה. בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום וברגע שהוא מוזהב מוסיפים לו את קוביות העגבניה. אחרי שהן מתחילות להתרכך, מוסיפים גם את רסק העגבניות ומתבלים.
ברגע שהבצק סיים לתפוח, מחלקים אותו לשניים ואת כל אחד מהחלקים מרדדים בתוך תבנית משומנת. מורחים מהרוטב על הבצק ומפזרים חצי מכמות הגבינה על כל אחת מהפיצות. אם רוצים, אפשר גם להוסיף פטריות טריות, זיתים, רצועות פלפל, בצל, או בקיצור – מה שיש בבית. את הפיצות מכניסים לתנור שכבר חומם מראש ואופים בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה עד עשרים דקות.
בסך הכל, בחישוב גס, שילמנו פחות מעשרים שקלים על פיצה מעולה לארבעה אנשים.
עוגת תפוזים של כוהנת העוגות – קרין גורן
(או: איך גם לנצל את שאריות החמץ וגם את שאריות עונת התפוזים)
מצרכים:
כוס וחצי של מיץ תפוזים – מיץ תפוזים של פרימור עולה במגה 10.29 שקל, בעוד שתפוזים רגילים עולים 1.99 לקילו, כך שגם אם נקנה שני קילו, זה עדיין ייצא פחות כסף. והאמת? אין כמו טעם של מיץ תפוזים שנסחט באותו הרגע.
קליפה מגוררת מתפוז אחד
7 חלמונים – הפעם, משום שנזדקק להרבה ביצים, נלך על הפשוטות ביותר – קרטון של 12 ביצים במידה לארג' של מגה שעולה 12.15 שקל.
2 כוסות סוכר – שכבר קנינו מקודם.
כוס שמן – שגם אותו קנינו כבר קודם.
1/2 2 כוסות קמח – שקית נוספת של הקמח אותו קנינו בשלב הפיצה, דהיינו 2.99 שקל נוספים.
2 כפיות אבקת אפיה – הזולה ביותר שמצאנו היא של מגה והיא עולה 2.29 שקל לאריזה של 10 שקיקים.
לקישוט:
אבקת סוכר – הפעם הזולה ביותר היא דווקא של חברת מיימונס שנמכרת בשופרסל ושעולה 1.99 שקל ל- 100 גרם.
ההכנה
מכניסים לקערה את החלמונים וחצי מהסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים לאט את השמן, תוך כדי ערבוב. מוסיפים גם את אבקת האפיה ומוסיפים לסירוגין את התפוזים ואת הקמח, בכל פעם קצת משניהם עד שהם מתמזגים היטב בתערובת.
בקערה נקיה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את מה שנותר מהסוכר. כשהקצף רך, מוסיפים שליש ממנו לבלילה ומערבבים היטב. את הקצף הנותר מקפלים לתוך העוגה בעדינות, מבלי שהקצף יאבד ממרקמו. שופכים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש לארבעים דקות ועל חום של 160 מעלות.
כשהעוגה קפיצית וכשהקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי, מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים אותה ומקשטים באבקת סוכר.
בסך הכל, בחישוב גס, שילמנו 24 שקלים על עוגת תפוזים מתוקה ומפנקת.
נו, נראה אתכם אוכלים חמץ מעכשיו ועד סוף החג.