המילה אפרטהייד כבר לא מפחידה אף אחד. בכלל, בחברה הישראלית, מילים שפעם איש לא העז לומר נאמרות היום באין מפריע. תוצאות הסקר שפורסם בעיתון הארץ לפיו 69% מאזרחי מדינת ישראל היו מעדיפים לחיות באפרטהייד במקרה של סיפוח השטחים, ו - 47% מתושבי המדינה תומכים בטרנספר לערביי ישראל, מפחידות אבל לא מזעזעות. אנחנו הרבה יותר גסים ושונאים ממה שהיינו, ושנאה מובילה לאלימות.

 

עוד ב-Onlife:

 

 

מדיניות של שנאה

ממשלת נתניהו היא ממשלה שונאת אדם. היא לא מפלה בין דם לדם, היא שונאת את כולם. נתניהו, אלי ישי וליברמן מובילים מדיניות של שנאת האחר, הזר והשונה. הם נותנים לגיטימציה לבוז, לסתימת פיות, להדרה ולנידוי.

 

ביבי נתניהו מצטיין רק כשהוא שונא. מימי קמפיין ?נתניהו טוב ליהודים? ועד היום כלום לא השתנה. ?הם מפחדים?, ?השמאל שכח מה זה להיות יהודים?, מרפסת, זה נתניהו. ושום נאום בר אילן לא יוכל להפוך את השנאה המובנית של האיש הזה כלפי כל מה שהוא לא הוא, לבר מינן. הקואליציה הנוכחית היא הקואליציה הכי אנטי דמוקרטית שפעלה אי פעם בישראל. אין לה דין ואין דיין. היא בחרה, במודע, בהמשך הכיבוש תוך הפרה בוטה של זכויות אדם בשטחים, הפקעת אדמות, חיסולים וסגירת מעברים.

 

היא בחרה להתעלם מהאמנות הבינלאומיות עליהן ישראל חתומה ולהתייחס אל השטחים כאל משהו שלא קשור אלינו. הם ומה שקורה שם נשארים שם. ואנחנו פה.

 

מספיק להסתכל על הנוער כדי להבין שאנחנו מושפעים מהכיבוש

אבל זאת תמימות (או עצימת עיניים) לחשוב שמה שקורה שם לא מחלחל אלינו, ולא משפיע על החברה הישראלית. שהאמירות והחוקים של שלישיית בישלי (ביבי, ישי וליברמן) לא משפיעים עלינו. מספיק להסתכל על מדד אלימות הנוער כדי להבין שהכל נספג.

 

האוויר הישראלי הורעל ע?י תהליכים אנטי דמוקרטיים מסוכנים שמובילה הקואליציה הנוכחית, ועל הקרקע האנטי-דמוקרטית הפורה הזאת גדלים באין מפריע חוק החרם, חוק לשון הרע, חוק הנכבה, ועדת החקירה לארגוני זכויות אדם ושמאל, ועדת אדמונד לוי המכחישה את קיומו של הכיבוש ועוד ועוד.

 

המאבק הוא על הדמוקרטיה היקרה שלנו

לא יכולה להיות דמוקרטיה ששולטת 45 שנים על אנשים נטולי זכויות אדם, לא יכולה להיות דמוקרטיה שאין בה שוויון לנשים כי כל הנישואים והגירושים נתונים לממסד דתי פרימיטיבי עם הלכות בנות 3000 שנה, לא יכולה להיות דמוקרטיה בלי חופש אקדמי, חופש ביטוי, עיתונות ותרבות – חירויות שהקואליציה מאיימת עליהן.

 

לא יכולה להיות דמוקרטיה בלי מעמד בינוני יציב ורחב, שעליו הדמוקרטיה נשענת: בישראל המעמד הבינוני קורס תחת נטל של שוק ריכוזי ושירותים ממשלתיים שהולכים ומצטמצמים, והשכבות החלשות סובלות מהזנחה ממשלתית מתמשכת ושיטתית.

 

הסקר שהתפרסם בעיתון הארץ חושף את היקפו של הנזק שהותירו בחברה הישראלית ארבע שנות קואליציית בישלי. הסקר הזה ממחיש עד כמה מערכת הבחירות הנוכחית היא מאבק נואש על דמותה של ישראל, על הדמוקרטיה היקרה שלנו.