מאפינס עם עגבניות טריות שמוסיפות עסיסיות למאפים הטעימים והמאוד פשוטים להכנה האלה. אפשר להכין גם בתבנית של פשטידה רגילה.

 

עוד מתכוני מאפינס:

 

 

מצרכים:

50 גרם חמאה

1שמנת חמוצה

2 ביצים

1 קוטג'

חצי כוס קמח תופח

חצי כוס קמח רגיל

חצי כוס קוואקר

חצי קופסת שימורי תירס

חצי כפית מלח

10 טיפות טבסקו

10 עלי בזיליקום

12-15 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

לקישוט- תימין, צנוברים, פרוסה גבינה צהובה

 

אופן ההכנה:

1.מדליקים תנור על 180 מעלות.

2.משמנים בחמאה תבנית מאפינס ומפזרים מעט קמח כדי שיהיה קל לחלץ את המאפינס. שימוש במאנג'טים לא יעבוד במקרה הזה.

3.מערבבים בקערה עמוקה את הקמח, קוטג', שמנת חמוצה, ביצים, חמאה וקוואקר. מוסיפים את העגבניות, התירס והבזיליקום. מתבלים במלח פלפל וטבסקו לפי הטעם.  בעזרת כף מעבירים לתבנית המאפינס.

4. מקשטים בפיסות קטנות של גבינה צהובה, תימין וצנוברים.

5. מכניסים לתנור לחצי שעה בערך, עד שהמאפינס משחימים.