דברים שמזכירים לי שאני אמא

(מוקדש לכל החברות שלי שהן אמהות, לאלה שבחרו שלא, ולאבא הכי טוב של הילדות הפרטיות שלי)

כשאת מגלה בתיק סוכריה על מקל. בלי העטיפה

כשאת מזמזמת את "איפה איפה איפה העוגה" וחושבת שאת COOL 

כשסבא טוביה מזכיר לך את בראד פיט

כשאת לובשת שמלה, מרגישה מיליון דולר ואז מגלה שהיא מרוחה בקטשופ (אורגני, ברור שאורגני)

כשילדה אחת על הידיים, ילדה אחרת מבקשת עזרה בשיעורי בית וילדה שלישית מראה לך ריקוד חדש ואת מתלהבת עד עמקי נשמתך. תוך כדי את גם מכינה ארוחת ערב.

כשאת חולמת על שבוע באי בודד. או חודש.

כשאת כבר באי בודד (או בצימר שעה נסיעה מהבית, אם להיות מציאותיים) ונורא מתגעגעת לילדים.

כשאת מוצאת את עצמך אוכלת שאריות של שניצל, פסטה, קציצות, חביתה

כשאת נשמעת כמו אמא. שלך.

כשאת אומרת לילדות שהחום בבננה זה דבש

כשיש לך שרירי בטן מפלדה, אבל מעליהם נחה שכבת שומן עקשנית שמזכירה לך שאת אישה ואמא בישראל.

כשאת מסתכלת על הילדות שלך ישנות ומרגישה בלב שמלאכים הם אמיתיים

כשאת רוצה לישון כבר בשמונה בערב

אבל את לא, כי רגע אחרי שהילדות נרדמות, יש את השקט הזה שהוא פרייסלס

כשאת כותבת על הילדות שלך בפייסבוק

(נכתב תוך כדי הכנת ארוחת ערב, קיפול כביסה, מקלחות ושליחת וואטס אפ ל 5 חברות שונות )

 

 

 

מצרפת מתכון מנצח למרק עדשים אדומות, תהנו. מהיום, מעצמכם ובכלל

 

מרק עדשים אדומות

זה היה המתכון הראשון, בסדנא הראשונה שהעברתי. אין ספק, מתכון מנצח. יש בו עדשים ודגנים שמספקים חלבון מלא, יש בו חמצמצות, חריפות ומתיקות. זה מרק מנחם, משביע ומשמח.

 

1 בצל חתוך קטן

3 שיני שום קצוצות

2 כוסות עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות (אפשר מקופסא)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת צ'ילי

1 כף כמון

1 כף זרעי כוסברה כתושים

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס עדשים אדומות

1/4 כוס אורז מלא

6 כוסות ציר ירקות

1/4 כוס בורגול

מלח ופלפל

1 כף נענע יבשה

 

בסיר גדול, לטגן בצל כ 3 דקות. להוסיף שום ל 30 שניות

להוסיף עגבניות,פפריקה,אבקת צ'ילי,כמון,זרעי כוסברה ומיץ לימון.

להוסיף עדשים, אורז וציר ירקות, להביא לרתיחה, להנמיך אש ולבשל בביעבוע עדין כ 20 דקות.

להוסיף בורגול, מלח, פלפל ונענע יבשה. להמשיך לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות.