"זה סלט שמוגש ב"שילה", המסעדה שלי, מיום פתיחתה. בכל פעם שאני מנסה להוציא את הסלט מהתפריט, התגובה של הלקוחות מבהירה שעדיף לי לשכוח מהרעיון. בערב החג כמובן שאפשר להוריד את הגבינה. השילוב של הירוקים, האגוזים, הסלק והגבינה יוצר סלט בריא מאוד, ש"תפור" על פסח - כל מרכיבי הסלט בעונתם."

 

עוד ב-Onlife:

 

6 מנות

 

מצרכים:

5 סלקים בינוניים

½ קילו עלי תרד, שטופים ומופרדים מהגבעולים

2 צרורות עלי ארוגולה, שטופים וללא החלק התחתון של הגבעול

1 ראש אנדיב, מופרד לעלים

½ כוס אפונה טריה או קפואה

½ כוס פול ירוק טרי או קפוא 

1 כוס אגוזי מלך, קלויים ושבורים גס

1 שן שום גדולה, כתושה

2 קורט תערובת זעתר איכותית

20 עלי זעתר טריים

6 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן אגוזים – לא חובה

300 גרם גבינת פטה בקר, חתוכה לקוביות

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום וצולים שעתיים. מצננים מעט.

2. בזמן שהסלקים בתנור, חולטים את האפונה הטריה כדקה במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח, לעצירת הבישול. קולפים את הפול הטרי, חולטים דקה במים רותחים, מעבירים למי קרח וקולפים שוב. אם משתמשים בירקות קפואים – שופכים עליהם מים רותחים, ומסננים אחרי דקה-שתיים.

 3. קולפים את הסלקים הצלויים. בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות פורסים את הסלק לעיגולים דקים. משטחים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה, מתבלים במעט מלח, פלפל, 1 כף מיץ לימון ו-2 כפות שמן זית.

4. שמים את התרד, הארוגולה, האנדיב, האפונה, הפול והאגוזים בקערת ערבוב. מתבלים בשום, שני סוגי הזעתר, שארית הלימון ושמן הזית, וגם שמן אגוזים (אם יש). במידה ולא משתמשים בשמן אגוזים, מוסיפים 2 כפות שמן זית נוספות. מפלפלים וטועמים. נזהרים עם כמות המלח, כיוון שהגבינה עוד תוסיף מליחות.

5. רגע לפני ההגשה מוסיפים את גבינת הפטה, מערבבים בעדינות, מניחים על הסלק הצלוי ומגישים מיד.

 

 

המתכון מתוך הספר "הפסח שלנו", ספר בישול לפסח שכל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח.