ביקשתי מבעוד מועד להצטייד לחגיגות "על האש" של יום העצמאות, רק כדי לגלות שכל "עם ישראל ואשתו" חושב בדיוק כמוני וגם הוא הזדרז להקדים את התורים הארוכים. הייתי מס' 819 בתור, כשהצג הראה שמס' 709 נמצא בדיוק בעיצומה של חגיגת חיתוך השוקיים.

בקושי יצאנו משם בשלום, לאחר שהחלו  "מלחמות היהודים" של "לא היית במקום כשהופיע המספר שלך" ורצנו לאסוף את הצאצא הקטן מהגן. הוא חזר כל כולו אחוז התלהבות משיעור היסטוריה על יום העצמאות עם יצירה של 'יונת שלום', והזכיר לנו להלבישו "כחול לבן" לטקס יום הזיכרון. ובכל זאת, משהו לא הסתדר לו: "נכון שיום העצמאות הוא  שמח, אבל גם עצוב כי אלו שהגנו על המדינה שלנו- מתו".
הראייה הילדותית והכה נכונה שלו, וכל ההתעסקות הקרניבורית שלנו לפני כן, שיקפו לנו ביתר שאת את אותה מציאות מורכבת שבה השכול מתערבב עם חגיגות השמחה.
אז אולי הגיע הזמן להפריד את יום הזיכרון הלאומי  שלנו ולסיימו בטקס זיכרון מכובד ולא במופע זיקוקי דינור. ועד שמישהו ממקבלי ההחלטות, ייקח כאן יוזמה נעבור במעבר חד לחגיגות יום העצמאות.

 

 

חולצות 'כחול לבן'
הורים פטריוטים החפצים  להלביש את העולל/ה או הזאטוט/ה עם פריט לבוש התואם ליום העצמאות, ימצאו בשילב בגדי גוף לתינוקות או חולצות ברוח יום העצמאות, עם הדפס בגווני "כחול לבן" ועם כיתוב "יום עצמאות שמח".

http://www.shilav.co.il/

צילום-ג'ני לוי

 

תיבול עצמתי למנגל
במיוחד לממנגלים בעצמאות, יצאה "דורות" בסדרה חדשה של תבלינים בקירור המבטיחה פי 3  טעם ועוצמת תיבול לאורך זמן. התבלינים החדשים פתחו ת'תאבון לשקשוקה שקיבלה לייק ענק מהילדים וחוסלה במקום. בעקבות הפידבקים, המשכנו עם "סדרת התבלינים המקוררת"  לתיבול של חזה עוף עם פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, קורטוב של פפריקה חריפה ומעט שמן זית.  כמות התיבול למנות חזה העוף לילדים הופחתו מהכמויות הרגילות. בלוטות החיך והטעם של המבוגרים שבחבורה, אהבו את הארומה העשירה והעוצמתית של התבלון ואנחנו כבר בונים על השילוב של סטייק אנטריקוט מתובלן וצלוי של יום העצמאות. האריזה עצמה מעוצבת בצורת מטחנות (כל סיבוב של המטחנה שווה לחצי כפית) ובסדרת התבלינים: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום ופפריקה חריפה.

 

http://www.dorot.co.il/heb/

צילום: דניאל לילה

 

 

תוספות ל"על האש"
לא מעט אנשים שמחים לארח ביום העצמאות. למה?! הממוצע האנושי עונה: "ביום העצמאות הכי קל  לארח", שמים בשרים על האש, חמוצים, טחינה וחומוס,  צ'יפס ופיתות וכולם מרוצים. אם אתם מחפשים עוד תוספות משביעות עם "קיצורי דרך" משמעותיים, הקוסקוס הקפוא של "סולטנה מעמידה סירים", יכולה להיות אופציה מעולה. מדובר בקוסקוס מוכן לאכילה שמצריך חימום במיקרו של  6 דקות  או בתנור. רק אל תשכחו שלכל מכשיר, עצמת חימום שונה וייתכן שגם בפחות זמן, הקוסקוס יהיה מוכן. באופן אישי, אני מעדיפה תמיד את החימום בתנור, הגם שהוא ממושך יותר, הקוסקוס יוצא טעים במיוחד.

 

צילום: ספי סמדר

 

סלטים
סלט הכרוב האלמותי  שלי, בתוספת שקדים מולבנים ברוטב סויה (שמן זית, מעט דבש, רוטב סויה ומעט מלח) תמיד גורף מחמאות. בכל אירוח או פיקניק בחיק הטבע, הוא תמיד יימצא. בכל פעם השתמשתי ברוטב סויה אחר שבן זוגי היקר רכש בסופר, ואגב - לאו דווקא איכותי. לאחרונה, קיבלתי להתנסות את YAMASA (יאמאסה) ? רוטב סויה יפני שנחשב לרוטב הסויה המוביל ביפן,  ועד עתה שווק בקרב קהל השפים המקצועי. מה אגיד לכם, ההבדלים בטעם  אדירים, וכשבוחרים מרכיבים למאכלים צריך לא אחת ללכת על מרכיבים איכותיים . אחרי שניסיתי פעם אחת את רוטב יאמאסה, סלט הכרוב שלי עבר שדרוג לעילא ולעילא והפך לסלט מנצח. מאז אני הולכת רק על האורגינל. בן זוגי כבר יודע שברשימת הקניות הוא צריך להביא רק YAMASA.  18 ש"ח ל-150 מ"ל. שיווק: ליימן שליסל.

 

צילום: יחסי ציבור

 

ומה עם הקטשופ ?!
 לשיטתו של הסנדביץ' שלי, ארוחה איננה מושלמת ללא תוספת קטשופ. במפגשים עם ילדים של חברים, גיליתי שההעדפות של הצאצא שלי אינן כ"כ ייחודיות ויש עוד ילדים שבלי קטשופ, מסרבים לגעת בארוחה. אסם כנראה יודעת יותר מדבר אחד או שניים על ילדים המכורים לקטשופ והשיקה את אפליקציית הפוף-  משחק אינטראקטיבי  סלולארי תלת מימדי המצוי על גבי אריזות קטשופ אסם.
המשחק החדש מאפשר הורדת אפליקציה חינמית מאפל או אנדרואיד, וכשמופיעה המילה "מצלמה" מניחים מולה את אריזת הקטשופ "פופים" ואז צופים בדמות ה"פוף" המתעוררת לחיים" באמצעות האפליקציה. הדמות מזמינה את הילדים לרקוד איתה, להשתעשע ולשחק עימה במשחק אינטראקטיבי של קליעה למטרה.
בהכנת צידנית הפיקניק, אל תשכחו להוסיף גם את הקטשופ המבטיח תעסוקה נוספת לילדים, או שאולי עדיף שהקטשופ יהיה "קרש הצלה" כבר במהלך הנסיעה הפקוקה .

www.ketchup-osem.co.il

 

צילום: סטודיו אסם

 

לנשנש על הדרך
אפרופו "פקקים", נסיעות ארוכות ובעיקר פקוקות, הופכות להיות הסיוט האולטימטיבי של כל הורה לצאצאים שמתחילים ברכב ב"מלחמות אחים". אצלנו כמו בצבא, הנסיעות הארוכות מתחלקות  לשלושה. השלב הראשון, שימוש באייפון ובאנדרואיד כ"צוות הווי ובידור סלולארי". שלב הביניים, נשנושים גם כאלו שהדיאטנית תצרח "גוועלד" רק למראה עיניהם והשלב השלישי והבלתי נמנע :צ'פחות וכאפות במושב האחורי. לשלב הביניים, כמה נשנושים חדשים ומתקתקים שמבטיחים את דחיית הקרבות.

הנשנוש הראשון המתקתק : First Class,  ריבועי וופל פריכים ממולאים בקרם פרלין אגוזי לוז ומצופים בשוקולד חלב של חברת העוגיות "בלזן" (יבואן: ליימן שליסל)
הנשנוש השני:  'ליבניץ', מיני ביסקוויט חמאה בציפוי שוקולד. ואם אתם רוצים "תוספת שקט", הצטיידו גם בסוכריות גומי המאריכה את זמן השלוה לאין-שיעור. אנחנו הצטיידנו בסוכריות הגומי הטעימות "תנת'ה" של טופ גאם תעשיות, שאפשר למצוא במיני צורות של נחשים, בננות ועוד.  אין מה לומר, ללעיסה הממושכת יש  אפקט מרגיע במיוחד. ואגב,  אל תשכחו לשים את אותם 'נשנושי דרך' של שוקולדים עם קרחונים..

 

באלזן - first class צילום: אפרת אשל  

 

ביסקוויט מיניס צילום: אפרת אשל

 

סוכריות ת'נתה צילום: דן לב

 

ארוחה חמה בחיק הטבע
"שף הדרך" מציעה  ארוחות חמות ומוכנות לחיק הטבע, שניתן לחמם בשטח באופן מיידי וללא צורך באמצעי חימום חיצוניים: ללא אש ואף ללא מים חמים. הפטנט עצמו מדליק, שכן המנה ניתנת לחימום בשטח בזכות שקית מיוחדת לחימום המנה. מנת האושפלאו- נתחי בקר עם אורז, ירקות וצימוקים, הייתה סבירה. מן הסתם, שכשאהיה מוצ'ילרית ואצא לטרק באחד מהג´ונגלים באמזונס עם תרמיל על הצד, מנת "שף הדרך" תימצא שימושית ביותר.
בינתיים, הבו לי ב"טיולי שטח" להמשיך במיטב המסורת של סחיבת צידניות, בשרים, סלטים, כלים ומנגל, כולל אותה התעסקות לוגיסטית סביב הכנת האוכל והובלתו ולהתענג מפולחן "על האש". -:)

http://www.chef-haderech.com/

 

צילום: דן לב

 

ולקינוח
אחרי שטרחתם ועמלתם על הכנת המנגל הגיע הזמן להפסקת קפה.  במיוחד ליום העצמאות, השיקה עלית  פחית קפה נמס חגיגית בצבעי כחול-לבן, שעליה מתנוססת דמותו של "שרוליק", הצבר החייכן שיצר הקריקטוריסט  דוש (קריאל גרדוש ז"ל) לאחר קום המדינה. אז איך מ"צברים מחוספסים" עם כובע טמבל הפכנו למנגליסיטים אדוקים.

לצד הקפה, "המשהו מתוק" בפיקניק, גם יכול להיות מנה פשוטה ונטולת יומרות שדי בכך שתספק את הקרייבינג למתוק. אסם הוציאה כעת שתי עוגות חדשות ומוצלחות למידי : עוגת דמקה בטעם מייפל ועוגת דמקה בטעם שזיפים אגוזים, שיכולות להיות אחלה אופציה לקינוח, בתום יום מנגול מפרך. -:).

 

צילום הדמיה סטודיו שטראוס

 

צילום: סטודיו אסם

 

הראש כואב לי
על כל צרה שלא תבוא, על תשכחו להוסיף לתיק הטיול גם אקמול להורדת חום ולשיכוך כאבים, כי כאן "חוק מרפי" -פועל שעות נוספות ואיכשהוא באמצע הטיול  תגיע גם הקריאה "אמא, כואב לי הראש"  הבשורה של חברת טבע ישראל, היא: אבקה בטעמים, במקום כדורים לאלו המתקשים בבליעת כדורים. למבוגרים, מוצעת אבקת "אבקמול" בטעמים של קפוצ'ינו ותות -וניל  ולילדים "אבקמולי" בטעם  תות וניל. אבקמול בטעם תות וניל נתגלה כפיתרון קל ומהיר לשיכוך החום אצל צאצא בן 13 שאיננו מסוגל לבלוע כדורים.
אין ספק, שיש כאן בשורה שווה במיוחד.

 

צילום: עדליי