עוגת גבינה ופירות יער

 

לבצק:

180 גרם  קמח

120 גרם חמאה

70 גרם סוכר

10 גרם אבקת אפיה

2 חלמונים

 

לתערובת הגבינה:

750 גרם גבינה 9%

200 גרם סוכר

2 כפות ליקר תפוז

גרידת תפוז

10 גרם ג'לטין + 50 גרם מים לערבב ולספוג

500 שמנת מתוקה                

2 שקיות סוכר וניל

 

לציפוי:

1 חבילת פירות יער

5 גרם ג'לטין + 25 גרם מים קרים

סירופ סוכר (מורכבת מ- 50גרם סוכר ו-50 מ"ל מים)

 

צלם: דן פרץ

 

אופן הכנה:

 

הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק, מרדדים 2/3 מהבצק לתבנית הרצויה ואת שאר הבצק לתבנית תנור. אופים ב-180מעלות כ-15 דקות ומצננים.

 

לתערובת הגבינה:

מערבבים ג'לטין עם מים קרים ומניחים בצד

מערבבים גבינה עם סוכר, ליקר וגרידת תפוז לתערובת חלקה

מחממים את הג'לטין כ- 10שניות במיקרו עד למצב נוזלי, מערבבים עם הגבינה

מקציפים שמנת עם סוכר ומקפלים לתערובת. שופכים לבצק, מפוררים מעל את הפירורים ומקפיאים לשעתיים או 5 שעות מקרר לפחות.

 

להכנת הציפוי:

מרתיחים מים וסוכר לסירופ, טוחנים את הפירות (משאירים כמה פירות לקישוט)

מכינים ספוג ג'לטין, ממיסים ג'לטין במיקרו, מערבבים סירופ עם מחית הפירות ומוסיפים תוך כדי עירבוב את הג'לטין, שופכים על העוגה הקרה ומפזרים את הפירות שנותרו מעל.

 

מחזירים למקפיא לחצי שעה או עד להגשה.

 

לכל מתכוני שבועות באון לייף - לחצו כאן