קינוח לשבועות: מתכון להכנת פנקוטה תותים
פנקוטה וא קינוח איטלקי נפלא המבוסס על מוצרים בסיסיים היוצרים מראה וטעם נהדרים,ניתן להוסיף גם פירות חיים, פרוסים וטריים. מושלם לאירוח כהגשה למרכז השולחן או כמנות אישיות מתוקות.
רכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1 עלה ג`לטין (אבקת ג`לטין פחות מומלצת, אם בכול זאת החלטתם להשתמש בה, ההמרה היא עלה= 4 גרם)
1-2 טיפות תמצית וניל אמיתית
450 גרם תותים
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון קטן
אופן הכנה לרוטב התותים:
לשטוף היטב את התותים לנקותם ולייבשם. בסיר, להניחם ביחד עם אבקת הסוכר והמים.
להוסיף את מיץ הלימון ואת מקל הקינמון ולהרתיח את התערובת. לבשל כ- 10 דקות ולקרר.
בשלב זה ניתן לטעום את התערובת, ולהוסיף סוכר עפ"י טעמכם.
אופן הכנת הפנקוטה:
להשרות את עלה הג`לטין במים קרים לכ- 8-10 דקות, בסיר גדול, להביא לאט לרתיחה את השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
להסיר מהאש.
לסנן את המים מעלה הג`לטין. לנער היטב מהנוזלים והוסיפו לתערובת השמנת.
לערבב היטב וברציפות בכדי להטמיע את הג`לטין בתערובת.
לשפוך בעדינות את רוטב התותים ולקשט בתותים.
לצנן במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
* ניתן להשתמש בפירות יער מגוונים במקום התותים: אוכמניות, דובדבנים, חמוציות וכיוב`.
** בהגשה אישית לכוסות, ניתן ליצור מעין שכבות של רוטב ותערובת שמנת. הדרך היא ליצוק בעדינות , לאט ובזהירות בכדי שהחומרים לא יתערבבו ולהכניס לקירור.רכיבים:
רכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1 עלה ג`לטין (אבקת ג`לטין פחות מומלצת, אם בכול זאת החלטתם להשתמש בה, ההמרה היא עלה= 4 גרם)
1-2 טיפות תמצית וניל אמיתית
450 גרם תותים
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון קטן
אופן הכנה לרוטב התותים:
לשטוף היטב את התותים לנקותם ולייבשם. בסיר, להניחם ביחד עם אבקת הסוכר והמים.
להוסיף את מיץ הלימון ואת מקל הקינמון ולהרתיח את התערובת. לבשל כ- 10 דקות ולקרר.
בשלב זה ניתן לטעום את התערובת, ולהוסיף סוכר עפ"י טעמכם.
אופן הכנת הפנקוטה:
להשרות את עלה הג`לטין במים קרים לכ- 8-10 דקות, בסיר גדול, להביא לאט לרתיחה את השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
להסיר מהאש.
לסנן את המים מעלה הג`לטין. לנער היטב מהנוזלים והוסיפו לתערובת השמנת.
לערבב היטב וברציפות בכדי להטמיע את הג`לטין בתערובת.
לשפוך בעדינות את רוטב התותים ולקשט בתותים.
לצנן במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
* ניתן להשתמש בפירות יער מגוונים במקום התותים: אוכמניות, דובדבנים, חמוציות וכיוב`.
** בהגשה אישית לכוסות, ניתן ליצור מעין שכבות של רוטב ותערובת שמנת. הדרך היא ליצוק בעדינות , לאט ובזהירות בכדי שהחומרים לא יתערבבו ולהכניס לקירור.





React to WordPress