בימי הקיץ אני תמיד חושבת על קיצורי דרך במטבח והכנה של קינוחים קלילים. הקינוח הבא הוא בדיוק מה שצריך כדי לסגור ארוחה כמו שצריך, בלי יותר מדי מאמץ. זהו קינוח שכבות המורכב מקרם יוגורט עדין וחמצמץ, פירות טריים לפי הטעם ושערות קדאיף אפויות עם מעט אבקת סוכר. כמה דקות עבודה - ויש לכם קינוח שנראה מיליון דולר ומושלם לימים החמים.

 

הסרטון הזה יסביר את הכל:

 

 
צילום והפקה: שחר פליישמן
 
 
קינוח קרם יוגורט עם פירות וקדאיף | 5-6 כוסות אישיות
 
לקדאיף:
 
200 גר' איטריות קדאיף
50-70 גר' אבקת סוכר
40-50 גר' חמאה מומסת
 
לקרם יוגורט:
 
200 מ"ל יוגורט 3% שומן
50 גר' סוכר לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל איכותית
פירות טריים לפי הטעם לקישוט
אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
 
מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה פורמים את איטריות הקדאיף בין האצבעות, עד שניתן לעבוד איתן.
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והחמאה, וממשיכים בעיבוד התערובת רק עד שהאיטריות כולן מצופות בשכבה דקיקה של חמאה וסוכר.
מסדרים את האיטריות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים את הקדאיף במשך כ-10-15 דקות או עד שהאיטריות מזהיבות.
מכינים קרם יוגורט: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד יוגורט, סוכר, שמנת מתוקה ווניל עד שמתקבלת קציפה אוורירית ויציבה.
מעבירים את הקציפה לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתוך כוסות שקופות.
מסדרים מעל פירות טריים לפי הטעם ומעט אטריות קדאיף.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
 
הערות, הארות ותוספות:
 
שומרים את הקינוח עד יומיים במקרר, אך עדיף להוסיף את הקדאיף והפירות ממש לפני ההגשה.
 
מומלץ להשתמש בפירות מכמה צבעים כדי לקבל מראה מרשים וצבעוני. אני השתמשתי בפירות יער, קיווי ופסיפלורה.
 
אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ואז רק להרכיב את הקינוח ממש לפני ההגשה. את הקדאיף שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (או במקפיא) ואת הקרם יוגורט בקופסה סגורה במקרר (עד יום מראש).
 
מחפשים קיצור דרך נוסף? המירו את הקדאיף ב-2-3 כפיות גרנולה (קנויה או ביתית).