דיאטה אפשר ורצוי לעשות דווקא בחורף
בימים חמים אלה, הרמז היחיד לכך שהחורף קרב, הוא חנויות הבגדים המלאות בבגדי חורף – חולצות בעלות שרוולים ארוכים, סוודרים, ז'קטים ומעילים. אבל לפני שאתם משחררים כל רסן ומתחילים לאכול, הנה שתי סיבות למה דווקא כדאי לעשות דיאטה בחורף:
קודם כל, גם אם נדמה לכם שלא רואים את הקילוגרמים המיותרים מבעד לג'ינס, מכנסי הבד או חולצות הכפתורים, זו טעות. רואים גם רואים. והסיבה השנייה, והמהותית יותר, היא כי בכל סוף חורף מגיע קיץ. לכן, כדאי להתחיל את ההכנות לקיץ הבא, כבר מעכשיו.
מהם הקשיים של דיאטה בחורף?
1. היום קצר יותר בחורף. חילוף החומרים יורד, דבר שגורם להוצאת אנרגיה נמוכה יותר ולצבירת שומן.
2. ירידה ברמות המלטונין. בגלל שהחושך מגיע מוקדם, ישנה ירידת מלטונין בגופנו הגורמת לירידה במצב הרוח. ומה קורה כשמצב רוחנו ירוד? נכון, אנחנו פונים לפחמימות ולמתוקים.
3. הפרש הטמפרטורה בחוץ לעומת גופנו. העובדה הזו גורמת לאכילה מוגברת. מרכז הרעב והשובע במוח רגיש לטמפרטורה חיצונית, וכשקר בחוץ מרכז זה גורם להגברת הרעב כדי שנאכל הרבה ונתחמם.
4. גורמים פסיכולוגיים. נדמה לנו שהביגוד מכסה את העודפים, כך שיש תחושה ש"מותר".
אם החלטתם על דיאטה
1. אכלו אוכל חם ושתו שתייה חמה. מרכז הרעב והשובע נמצא קרוב לחך, כך ששתייה חמה ואוכל חם יכולים לחמם את המרכז הנ"ל וליצור תחושת שובע.
2. רצוי לאכול כ- 5-6 ארוחות ביום. ההמלצה תקפה לאורך כל השנה ובחורף במיוחד. כאמור, בחורף אנחנו מרגישים רעבים יותר ומדוכדכים, והרצון לפחמימות פשוטות וממתקים גדול יותר. ניתן למתן את הצורך על ידי אכילה של 3 ארוחות עיקריות וארוחות ביניים (כן, לאכול כל שעתיים-שלוש). דוגמא לארוחת ביניים - לחם קל מחיטה מלאה או שיפון מלא עם ממרח טחינה או אבוקדו או תפוח עץ אפוי עם קינמון ומעט סוכר חום.
3. הרחיקו את הפיתויים מהבית. אם אתם חייבים שיהיה דבר מה מתוק "בשביל האורחים" רצוי שיהיה בעל ערך תזונתי, לדוגמא חטיפי אנרגיה למיניהם (גם עם תוספת שוקולד), שוקולד מריר, עוגיות גרנולה. אל תאחסנו בבית חטיפים/מאפים שאתם אוהבים במיוחד.
4. היו מתוכננים. ודאגו למרק/תבשיל/ירקות מבושלים דלי קלוריות אשר יהיו באופן קבוע במקרר. ניתן לאכול אותם ללא הגבלה. אפשר ורצוי להשתמש בירקות קפואים הקלים להכנה ובעלי ערכים תזונתיים.
5. רצוי לאכול בארוחת הצהריים או בערב מרקים עשירים. המקרים כוללים עוף/בשר ופחמימה/קטניות (לדוגמא – עוף ותפוחי אדמה/אטריות שעועית או מרק עדשים/אפונה). זוהי דרך טובה לאכול ארוחה עשירה ברכיבים תזונתיים, ולידיעתכם, המרק אף משביע יותר במידה והוא מרוסק.
6. שתו הרבה מים או תה לסוגיו. (מומלץ תה ירוק ותה לבן המכילים אנטיאוקסידנטים). השתייה עוזרת בתהליך ההרזיה ומעודדת תגובה חיסונית.
7. זה הזמן להתחיל בהליכה או כל פעילות גופנית. כדאי לבחור בפעילות שתאהבו ותתמידו בה לאורך זמן. חשוב להעלות את חילוף החומרים בחורף על מנת להימנע מהשמנה. כמה מכם החליטו להתחיל בפעילות גופנית ומתקשים ליישם? אל תחכו לימים גשומים כי אז באמת יהיה תירוץ מצויין..
8. הקדימו את שנת הלילה בשעה. בחורף הגוף זקוק למנוחה רבה יותר ובשעות הלילה קשה יותר לעמוד בפני פיתוי המתוק.
דוגמא לתפריט חורף דיאטטי:
ארוחת בוקר: דייסת קוואקר (2-3 כפות קוואקר עם כוס מים או חלב רתוחים וכפית סוכר חום).
ארוחת ביניים: 2 פרוסות לחם קל + אבוקדו/טחינה.
ארוחת צהריים: מרק ירקות בתוספת בטטה/אטריות שעועית/שעועית לבנה
200 גר' דג/עוף/בקר רזה לא מטוגן עם ירקות מבושלים/מוקפצים/מאודים.
ארוחת ביניים: 2 פרוסות לחם קל + ביצה/גבינה.
ארוחת ערב: מרק עשיר (רצוי מרק ירקות בתוספת חלבון כגון עוף או בשר).
ארוחת לילה: תפוח עץ אפוי+קינמון+כפית סוכר חום ויוגורט.
מתכון מרק אפונה ועדשים:
רכיבים:
2 בצלים
3 גזרים
1 גבעול סלרי
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס אפונה
לתיבול – כוסברה, פטרוזיליה,עלי סלרי, כמון, מלח, כורכום.
אופן ההכנה:
1. להשרות כ- 4 שעות את העדשים במי ברז.
2. לקצוץ דק את הבצלים ולטגן במעט שמן.
3. להוסיף לפי הסדר את הגזר,גבעול הסלרי, העדשים והאפונה.
4. להמליח ולתבל לפי הטעם.
5. להוסיף מים חמים עד כ- 8 כוסות מים חמים ולהביא לרתיחה.
6. להוסיף את העלים.
7. להמשיך לבשל על אש בינונית כחצי שעה.
8. לרסק ולבשל עוד כרבע שעה.





React to WordPress