כוסמת מול קינואה- מה עדיף?
שתיהן משמשות כתוספת פחמימתית ולכן דומות מבחינה קולינרית, שתיהן לא מכילות גלוטן באופן טבעי, ושתיהן נחשבות כדגנים בריאים.
אך מי מכילה פחות קלוריות? מי עשירה יותר יותר בחלבון? ומי מכילה יותר ויטמינים ומינרלים?
מצ"ב השוואה מלאה כולל מתכון בסוף הפוסט.
ההשוואה נעשתה בין 100 גרם של קינואה מבושלת לבין 100 גרם כוסמת קלויה מבושלת, זו הכוסמת הנפוצה יותר (שצבעה חום).
קלוריות, פחמימות וסיבים תזונתיים:
הקינואה מכילה כ-120 קלוריות ו-21.3 גרם פחמימות ל-100 גרם, בעוד שהכוסמת מכילה רק 92 קלוריות ו-19.94 גרם פחמימות.
עם זאת, הקינואה מכילה 2.8 גרם סיבים תזונתיים לעומת 2.7 גרם בלבד בכוסמת.
להמשך קריאת הפוסט- ליחצו:





React to WordPress