נתחי טונה צרובה על מנגולד מאודה בסגנון אסיאתי
מכירים את זה שהבטחתם לארח לארוחת ערב מאוחרת והגעתם מהעבודה שעה לפני האורחים? תוך 60 דקות צריך לארגן את הבית, להתקלח ולהתקשט, לסדר שולחן ולהרים כמובטח כמה מנות מרשימות וטעימות. מתוך היכרות מעמיקה עם המצבים האלה, אימצתי לי מתכונים משובחים שאפשר להתקין בקלות ובמהירות, ובתנאי שנערכים מראש עם המצרכים. והפעם נתחי טונה אדומה צרובה עם סויה, בליווי מנגולד מאודה בניחוח אסיאתי. נשמע מסובך? בדיוק ההיפך
המרכיבים:
לטונה (4 מנות):
2 נתחים עבים של טונה אדומה (כדאי ורצוי טריה אבל אף אחד לא ישפוט אתכם אם תשתמשו בנתח מופשר)
שתי כפות פלפל גרוס
כף שמן זית
שלוש כפות רוטב סויה משובח
אופן ההכנה:
מנקים ומנגבים היטב את הנתחים, מפלפלים ועוטפים את הנתחים בשמן זית
מחממים מחבת כבדה/פסים על אש גבוהה.
כשהמחבת חמה מאוד, מניחים נתח ראשון לדקה, צורבים את צדדים ומניחים על הצד האחרון שלא נצלה (הצד הרחב), מוסיפים את הסויה וצולים דקה.
לא חותכים את הטונה כשהיא חמה! מחכים שתתקרר קלות ואז פורסים לפרוסות דקות.
לתוספת התרד:
צרור גדול של מנגולד – ללא גבעולים, וללא החלק הלבן, שטופים היטב ויבשים.
חצי קופסת נבטים גדולים
חופן אצות וואקמה מיובשות
לרוטב:
כף שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה
כף ג'ינגר טרי מגורר
חצי כפית סוכר
שומשום שחור לקישוט
ההתקנה:
משרים את האצות כ-15 דקות עד שהן נפתחות והופכות ירוקות, מוציאים ומייבשים קלות
מחממים במחבת שמן שומשום ומוסיפים ג'ינג'ר. מחממים כדקה ומוסיפים סוכר וסויה. משלים דקות ספורות עד שהתערובת במחבת הופכת לרוטב סמיך יותר.
מוסיפים את המנגולד ומקפיצים קלות
מוסיפים את האצות ואת הנבטים, מקפיצים כמה שניות בודדות ומעבירים לצלחת
צילחות:
על ערימת מנגולד מאודה מניחים יפה את פרוסות טונה ומזלפים מעל את הרוטב שנשאר במחבת של המנגולד. מפזרים למעלה שומשום שחור ומגישים





React to WordPress