בוקר חמישי נהדר לכולן/ם.

הוזמנתי בתחילת השבוע למסעדת וונג הויאטנמית המדהימה, שאגב התמקמה לה במקום מדהים גם כן- שד' רוטשילד 15 תל-אביב.

מהרגע שנכנסתי למסעדה ועד הרגע שיצאנו משם המקום היה הומה וגדוש באנשים שנראו מאוד שמחים עם האוכל והאווירה.

קיבל את פנינו לירון ברנר- אחד השותפים שהיה בויטנאם זמן מה והתאהב במטבח שלהם, נמצאת במסעדה היועצת הקולינרית ואן שהגיעה משם והביאה איתה את המתכונים ויחדיו יצרו את התפריט. במטבח יש מנהל ומספר עובדים מסין. הכל מתנהל בסדר ואירגון מופתי.

המסעדה קיימת מזה כ-10 חודשים, המחירים הם מחירים סבירים ביותר.

ואפילו הופתעתי לשמוע שלמטבח רוכשים עשבים כמו תרד מים- בוקשוי וחסה סינית במיוחד ממגדל עשבים.

הרגשתי שנכנסתי לארמון בויטנאם. (עוד לא ביקרתי בויטנאם) אך הרגשתי באותו ערב במסעדה כאילו אני שם, האוכל המגוון, הצבעוני והפיקנטי, האווירה, הכלים המדהימים שעשויים כולם עבודת יד ופשוט תענוג לאכול מהם בצבעים משגעים שמתאימים למנות הצבעוניות והטריות, הכל מלא בירקות טריים, קריספיים, מתובלים היטב, פיקנטיים עד חריפים, עשיר בתבלינים ועם זאת עדין לחיך, ארוחה שהיא כמו הצגת מחול מרתקת.

פתחנו את הארוחה היפה והטעימה בסלט פפאייה ירוקה עם עשבי תיבול- סלט שמתאים כל כך לפתוח איתו ארוחה טובה כזו.אכלנו גם סלט ווגה שמורכב מנתחי עוף קרועים במשרה ג'ינג'ר, שום על מצע של כרוב, נענע, בצל סגול, כוזברה וצ'ילי ברוטב משגע של ליים- שום וג'ינג'ר.

לשולחן הגיעו אף פינוקי בדמות משקאות אלכוהוליים מעניינים ואופיינים למסעדת וונג, כמו ארבולטיני- שהוא הכלאה של מרטיני עם כוזברה, ליצ'י ולמון גראס ועוד ועוד.

ואז הגיעה ה-מנה! קיצ'יקן- מנה מדהימה הטעימה ביותר שאכלתי מאודי- עוגת אורז מטוגנת במחבת עם שמן ולא עמוק!, שמכילה פרגיות וסויה שחורה וגם בהירה, בצל ירוק וצ'ילי אדום, עם יוגורט עיזים. וזו הייתה המנה האהובה עליי וגם על האחרים סביבי, יש לציין, ואין ספק שזו גולת הכותרת בשבילי ואשוב לשם קודם כל כדי להתענג עליה שוב ושוב.

לאחר מכן הוגשו עלי גפן מיוחדים ממולאים במין קציצות קבב מתובלות בצורה יחודית ולצידם מונחים רצועות בצל סגולות- כבושות - שהם כבושים/חמוצים ויטנאמים. 

וכמו דים סאם- בטלאיף דמפלים עם בייבי שרימפס, הבצק עדין למדי ומתאים לנמנעים מגלוטן.

ואז הגיעו אגרולים ויטאנימים עם שרימפס, עוף וירקות, אוכלים את המנה בצורה ממש מיוחדת- עוטפים כל אגרול כזה בעלה חסה ועלה נענע - טובלים ברוטב וקדימה לאכול. אילו טעמים, הכל מתפוצץ בפה עם התיבול והטעמים ממש לקחו אותי עד לויטאנמם הרחוקה.

עוד מנה טעימה ברמות על- לחמניית ענן רכה ומאודה מלאה בשר שהתבשל בבישול איטי בין 5-6 שעות -המנה ארומטית ומכילה עשבי תיבול, כוזברה, נענע וצ'ילי- שלי אישית הפריע והוצאתי את הפלפל החריף ונהניתי כך. גם מנה שאני ממליצה עליה.

המנות במסעדה מחולקות לשש מחלקות. ומה שמצא חן בעיני שבתפריט עצמו יש סימון- ירוק זה צמחוני, ללא גלוטן -יש לו סימן מיוחד גם כן, ואדום זה לציון מנות חריפות.

הופס- מה עכשיו; גבוי גי- פרגית מושחמת עם ברוקולי, תרד, בצל ירוק, שברי שום ועלי קפיר, ממש חגיגה של כל הירוקים שקיימים במסעדת וונג וקונג צואה- עם פירות ים חלוטים ושכבות - מעושן עם אטריות שנעשות בעבודת יד במסעדה עצמה, פרוסות בשר דקיקות ומתובל חזק בקינמון. אהבתי את המנה הזו שאין לתאר.

 חריפה ומתוקה עם נגיעות לימון חמצמצות. והם המליצו לא לערבב את המרכיבים - וכך עשיתי אכן.

לסיום קיבלנו שתייה חמה, מי שרצה תה יסמין, קיבל אותו בקנקן מקסים ירוק וקטן עם ספל יפה וירקרק גם הוא, תה ירוק או- שימו לב אספרסו שפולי הקפה שלו הם מויטנאם שהיא יצרנית קפה די גדולה בעולם עם חלב מרוכז שאהוב עליי. אותם עירבבתי בכוס הזכוכית הקטנה.

הגענו לקינוחים- אין מה לדבר בין הקינוחים הטובים והטעימים ביותר שטעמתי אי פעם, לא עוגות שוקולד, לא עוגות גבינה, אלא דברים מיוחדים במינם, קלילים ומענגים.

פניני טפיוקה ובצד קציפת יוגורט צאן עם סילאן ופרוסות שקדים ובננות מקורמלות ולא מטוגנות כלל ברוטב טעים וליד הוגש עם רוטב מעניין ליד.

אני נהניתי בערב הזה כמו שלא נהניתי מזמן ואין ספק שאחזור לכאן עם חברי ומשפחתי שוב ושוב שגם הם יחוו את החוויה סוחפת החושים הזו.

תודה!