חגיגה לחיך: כנפיים בדבש ושום
אם יש משהו שפו הדוב לא היה יכול לעמוד בפניו, זה הדבש. לדבש סגולות בריאותיות ידועות שנמצאות בכל "תרופת סבתא". ולא פחות חשוב מכך, הוא מאוד טעים. כנפיים בדבש ושום הוא שילוב מנצח של טעמים, ממש חגיגה לחיך. המנה כל כך מרשימה שנדמה כאילו הושקע בה הרבה, אבל האמת היא שהיא מאוד פשוטה להכנה. המנה מתאימה מאוד לימי החורף שבפתח.
חומרים:
1 קילו כנפיים
3 כפות גדושות דבש
3 שיני שום כתושות
1 כף גדושה צ'ילי גרוס
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מנקים את הכנפיים משאריות נוצות ושומנים מיותרים ושמים בקערה.
שופכים את כל המרכיבים לקערה, מעסים טוב טוב את הכנפיים שהיו מכוסות במשרה.
מניחים צלחת כבדה או משקולת אחרת על הכנפיים שישבו טוב טוב במשרה בקערה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי לפחות.
מחממים תנור ל- 200 מעלות, מסדרים את הכנפיים בתבנית על נייר אפייה – שופכים את שארית הרוטב מהקערה על הכנפיים.
מבשלים 20 דקות ואז הופכים את הכנפיים ומבשלים עוד כ- 20 דקות עד שהכנפיים מקבלות צבע שחום ויפה.
צילום: shutterstock
המתכון הוא מתוך סדנאות חנוכה לילדים ברשת "לגעת באוכל" שיתקיימו בתאריכים
1-5.12.13





React to WordPress