חומרים (כ-25 יחידות)

 

לבצק:

כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)

½ שקית או ½ קוביית שמרים טריים שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפיה שמרית (25 גרם) – לא חובה

4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)

¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)

2 ביצים

½ כפית מלח (5 גרם)

גרידה מקליפת תפוז אחד

5 כפות חמאה (80 גרם) 

 

לפונדו - רוטב שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

2/3 מיכל שמת מתוקה (150 מ"ל)

1 כף חמאה (20 גרם)

 

אופן ההכנה:

לבצק:

שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה  5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.

 

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.

לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד.

 

או לחילופין ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

 

לטיגון:

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה.

מסננים מהשמן ונועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו

 

 

לרוטב שוקולד:

מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

 

להגשה:

מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.

טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.