לקראת חנוכה: מתכון ללביבות לא שגרתיות
חנוכה זה זמן מעולה להיזכר בכמה שפשוט להכין לביבות. כמעט מכל חומר גלם, בכל טעם ובכל עונה. היות שבמסורת בבית שבו גדלתי, אנחנו יותר מהצד של הלביבות מאשר הסופגניות, אני משתפת אתכם במתכונים פשוטים, היכולים לתת בסיס לשינויים רבים לפי טעמכם.
במטבחים שונים שבהם אני עובדת ואנחנו מכינים לביבות – אנחנו פשוט קוראים לזה – אוכל צוות, הכי פשוט, הכי מהיר והכי טעים. נתתי כאן רעיונות לשלושה מתכונים – שלושה כיוונים שונים: הבריאות, החצופות והילדותיות.
הבריאות - לביבות קינואה:
במקום קינואה ניתן להשתמש בקטניות מבושלות ומעוכות למחית.
החומרים:
1 כוס קינואה מבושלת
1 בצל סגול קצוץ
1 גזר מגורר (אפשר גם ירק שורש אחר לפי הטעם)
4 ביצים טרופות
½ כוס פירורי לחם
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
1 כף פטה מגוררת
1 כף נענע קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוץ
יוצרים לביבות מהמרכיבים, מטגנים בשמן זית ומניחים על נייר סופג
ניתן להגיש כשהן חמימות עם רוטב יוגורט עיזים חמוץ מתובל בשום, נענע, מלח, פלפל לבן, שמן זית ומיץ לימון.
צילום: shutterstock
החצופות - לביבות פועלים:
במתכון הזה אפשר להשתולל ולשחק עם המרכיבים.
החומרים:
1 כף גדושה גבינה לבנה (לא משנה מאיזו עדה)
1 כף קמח חיטה מלא
1 ביצה
2 כפות של עשבי תבלין טריים קצוצים (בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, טימין וכו')
1 כפית פלפל חריף טרי קצוץ, ללא הגרעינים.
2-3 זיתים קצוצים
2 כפות (אפשר יותר ואפשר פחות) של גבינות מסוג פטה, צפתית וכל גבינה חצי קשה בעלת טעם מעודן.
שמן זית לטיגון
מערבבים את כל החומרים, מחממים מחבת.
מזלפים שמן זית במחבת ומחממים, יוצרים לביבה בכמות של כף לערך ומטגנים משני הצדדים.
הילדותיות - לביבות גבינה מתוקות:
הן כל כך פשוטות להכנה שזה פשוט מגוחך
החומרים:
1 כף גבינה לבנה
1 ביצה
1 כף קמח
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
מערבבים את כל החומרים ומטגנים משני הצדדים.
* אפשר להוסיף למאסה גרידת תפוז/ קינמון / פירות חתוכים טריים או אפילו מעט אלכוהול.





React to WordPress