פאי פקאן טבעוני משגע
המרכיבים:
לקלתית:
כוס קמח מלא עדין
כוס קמח כוסמין או קמח לא מולבן
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן קוקוס
קמצוץ מלח
100 גר' טופו רך
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם אבקת סוכר)
למילוי:
גרם (ככוס וחצי) פקאן קצוץ150
גרם (כוס) חצאי פקאן שלמים100
300 גרם טופו רך
3/4 כוס סוכר חום
חצי כוס סילאן
רבע כוס שמן קנולה
80 מ"ל (רבע כוס גדולה של 330 מ"ל) קרם קוקוס
ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את הטופו עם שני השמנים וסוכר
עד שנוצרת אמולסיה חלקה
מוסיפים את הקמחים ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים, לא יותר
משמנים תבנית פאי ומפזרים עליה את הפירורים
מהדקים בידיים לשכבה אחידה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות
אם מתקבל יותר בצק ממה שצריך אז אפשר להכין גם כמה תבניות מאפינס לפאי אישי קטן
אחרי חצי שעה מוציאים מהמקפיא, דוקרים במזלג את פני הפאי ומעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל- 10 דקות אפייה
להכנת המילוי ממיסים בסיר קטן סוכר חום, סילאן וחלב קוקוס עד שהסוכר נמס. בינתיים, מרסקים במעבד מזון 300 גרם טופו עם רבע כוס שמן, ומוסיפים מעט מנוזל הסוכר חום/סילאן/ קוקוס
מרסקים למרקם חלק לחלוטין ומוסיפים את יתרת הנוזל
מפזרים את הפקאנים השבורים על קלתית הפאי, ויוצקים מעל את הנוזל הקרמלי שקיבלנו
מעל, מסדרים יפה את חצאי הפקאנים
אם משתמשים רק בפקאן שבור מפזרים את כל האגוזים ויוצקים עליהם ישירות
מעבירים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל30 עד 35 דקות, עד שהפאי משחים ומתייצב. מצננים היטב לפני הגשה





React to WordPress